Esha tv
Gündem

Geleceğe yön veren mühendisler ordusunda doğru tercih Metalurji ve Malzeme Mühendisliği!

Türkiye'de istihdam potansiyeli en yüksek mühendisliklerin başında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği geliyor.

Geleceğe yön veren mühendisler ordusunda doğru tercih Metalurji ve Malzeme Mühendisliği!
11-07-2024 21:27

Türkiye'de istihdam potansiyeli en yüksek mühendisliklerin başında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği geliyor. Peki Metalurji ve Malzeme Mühendisleri ne iş yapar? Ne kadar maaş alır? Hangi sektörlerde çalışabilir? Metalurji Mühendisliğini okuyan ne olur?

Savunma sanayisinden nanoteknolojiye, yüksek teknoloji ve yüksek hassasiyet gerektiren birçok alanda önemli bir rol oynayan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’ne olan ilgi her geçen gün giderek artıyor. 

Mezun olduktan sonra üniversiteli işsizler ordusuna katılmak istemeyen milyonlarca öğrencinin yeni gözdesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği. 

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği eğitim camiasında “İstihdam Potansiyeli Yüksek Mühendislik” olarak biliniyor.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunları, üretimin ve ar-genin olduğu hemen hemen her yerde iş imkanı bulabiliyor. Her sektör malzeme ile ilgilidir ve her sektörde kullanılan malzemelerin maliyetlerinin düşürülmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Bu sebeple sektör yelpazesi geniş mesleklerin başında yer alıyor.

Metallerin çeşitli uygulamaları için uygun malzemelerin üretimi ve işlenmesi ile ilgilenen bir mühendislik olan metalurji mühendisleri, metal üretimi, metal işleme, malzeme bilimi, malzeme karakterizasyonu, malzeme seçimi, kalite kontrol, malzeme geri dönüşümü ve diğer pek çok konuda çalışabiliyor. İş avantajının çok ve çeşitli olması da üniversite tercihi yapacak öğrencileri cezb eden en önemli etkenlerin başında geliyor.

Metalurji mühendislerinin işleri arasında, metal ve metal alaşımlarının üretim yöntemleri ve teknolojilerinin geliştirilmesi, malzeme özelliklerinin belirlenmesi, metal ürünlerinin tasarımı ve geliştirilmesi, kalite kontrol süreçlerinin yönetimi, üretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve malzeme maliyetlerinin azaltılması gibi çeşitli görevler bulunuyor. 

İŞ İMKANI YÜKSEK MÜHENDİSLİK; METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ

Erciyes Üniversitesi de dünya çapında saygın akademik kadrosu ve teknolojik altyapısıyla donanımlı ve yenilikçi mühendisler yetiştiriyor.

İstihdam potansiyeli yüksek mühendislik olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde geleceğe yön veren mühendisler yetiştiren Erciyes Üniversitesi, Tıp, Mühendislik ve Havacılık gibi fen bilimlerinde Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında olan çeşitli dallarda TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri gibi prestijli ödüller kazanmış, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan bir üniversite.

NEDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ?

Erciyes Üniversitesi, 2500 kişi kapasiteli kültür merkezi, sanat kursları, geniş kampüsü, spor alanlarının yanında; ulaşım kolaylığı, şehir merkezine ve yurtlara yakınlığı sayesinde Erciyes Üniversitesi hayatın içinde, sosyal ve kültürel yönden renkli, ferah bir ortamda eğitim alma olanağı sunuyor.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği; savunma sanayisinden nanoteknolojiye, yüksek teknoloji ve yüksek hassasiyet gerektiren birçok alanda önemli bir rol oynuyor.

Erciyes Üniversitesi Metalurji Mühendisliği, dünya çapında saygın akademik kadrosu ve teknolojik altyapısıyla, donanımlı ve yenilikçi mühendisler yetiştiriyor.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE GENİŞ İŞ İMKANI

Kamuda ve özel sektörde istihdam kolaylığı, 1 dönemlik iş yeri eğitimi ve sanayiyle ortak projelere ek olarak uluslararası fırsatlar sunan bölüm, mezunlarına geniş kariyer olanakları sağlayarak onların geleceğini garanti altına alıyor.

Erciyes Üniversitesinin sunduğu Erasmus öğrenci değişim programları, geniş laboratuvar imkanları, çift anadal ve yan dal seçenekleriyle öğrencilerin geleceğe yön verecek nitelikli bir mühendis olarak mezun olmasını sağlıyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ