Esha tv
Yaşam

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 Hac fiyatları ne kadar?

Hac kuraları gündemde yerini aldı. Binlerce hacı adayı kutsal topraklara gidip Allah'ın kendilerine şart koştuğu ibadeti yerine getirmek için heyecanla kura tarihlerini bekliyor. Dini görevini yerine getirecek olan Müslümanlar, 2023 Hac kura tarihlerini sorguluyor. Peki Hac kuraları n

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 Hac fiyatları ne kadar?
28-11-2022 15:03

Hac kura tarihleri 2023 sorgulanıyor. Kutsal topraklara gidip Kabe'yi görmek için sabırsızlanan Müslümanlar Hac kura takvimi merak ediliyor. Peki Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2023 Hac fiyatları ne kadar?

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac kuraları 2023 tarihi henüz belli olmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanacak 2023 Hac kura takvimi ilan edildiğinde sizleri bilgilendireceğiz. Hac kuralarının önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

2023 HAC FİYATLARI NE KADAR?

Hac ibadeti için yapılacak ödemeler, Kabe Mekke'de olduğu için ve oraya gidileceği için  Suudi Arabistan para birimi olan Riyal cinsinden yapılmaktadır. Her sene Hac fiyatları, kişi başı ortama 20 bin Riyal ile 40 bin Riyal arasında değişmektedir.

Oda türüne göre fiyatlar:

2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

HAC KİMLERE FARZDIR?

Hacca gitmek İslam'ın 5 şartından biridir. Hac ibadeti hicretin 8. yılında farz kılınmıştır. Hac, hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Bir insanın Hacca  gidebilmesi için şu farzları yerine getirmiş olması gerekmektedir:

Müslüman olmak.

Akıllı olmak.

Ergenlik çağına gelmiş bulunmak.

Hür olmak.

Haccın farz olduğunu bilmek. (Bu, Müslüman olmayan ülkelerde Müslümanlığı kabul edenler için önemlidir. İslam ülkelerinde zaten Hac ibadetinin farz olduğunu bilinmektedir.)

Asli ihtiyaçlardan başka, Hacca gidip dönünceye kadar kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin geçimlerini sağlayacak servete sahip olmak.

Hac yolculuğu için gereken vasıta ve yol masraflarını karşılayacak parası olmak.

Haccı yapabilecek zamana yetişmiş olmak.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ