Esha tv
Spor

Hakim Ziyech'ten Fenerbahçe'ye gönderme!

Tüm Spor - Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, Milliyet'e konuştu. Ziyech, röportajında Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüp olduklarını söyledi.

Hakim Ziyech'ten Fenerbahçe'ye gönderme!
14-07-2024 11:28

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, Milliyet'e konuştu. Ziyech, röportajında Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüp olduklarını söyledi.

İşte Faslı yıldızın sözleri:

"YENİ SEZON İÇİN HEYECANLIYIM"

"Dışardan bakılınca çok sakin gözüküyorsun. Bu durum, "Mutlu mu, değil mi?" yorumlarına yol açıyordu. Gerçekten yapın mı bu, yoksa farklı mı yorumlanıyor? Şampiyonlukla beraber daha farklı bir Ziyech izleyecek miyiz?

"Açıkçası yeni sezonla ilgili çok heyecanlıyım. Kim ne derse desin önemli olan benim ne yaptığım. Gün gün bakarım ve keyif almaya bakarım. Bu sene de en iyisini vermeye çalışacağım."

Galatasaray formasıyla ilk yılın mutlu geçti mi?

"Mutluydum ancak iniş çıkışlar vardı. Geldiğimde bir sakatlığım vardı. Daha sonra iyileştim ve tekrar kas sakatlığım nüksetti. Afrika Kupası’na gittim ve orada da bir sakatlık geçirdim. Dediğim gibi, benim için iniş çıkışları olan bir sezondu ama iyi şekilde bitti."

Şu an hangi durumdasın?

"Herhangi bir sorunum yok. Her geçen gün daha iyi duruma geliyorum. Geçen sene kamp dönemi geçirmedim. Bu sene buradayım. Bu yıl daha iyi olacağımı düşünüyorum."

Kendini en iyi hissettiğin pozisyon hangisi?

"Ajax’ta 10 numara da oynadım. Sağ kanatta ve sol kanatta da... Benim için nerede oynadım çok önemli değil."

"İNSANLARIN ANLAYIŞLI OLMASI GÜZEL"

Fas ve İslami kültüre göre yaşayan birisin. Türkiye bu anlamda sana ne hissettiriyor?

"Bu durumun elbette avantajları var. Tabii ki Avrupa ve diğer ülkelerle farklılıklar var. İnsanların hoşgörülü ve anlayışlı olması çok güzel."

Senin için hayatın anlamı annen mi? Çok bağlı olduğunu biliyorum.

"Elbette çok önemli. Hangi kültürden, hangi dinden geldiğiniz değişmiyor. Anne çok önemlidir. Benim de aynı şekilde"

TÜRKİYE'DE BEĞENDİĞİ İSİMLER

Türkiye’de beğendiğin oyuncular kimler?

"Sıralama yapmam doğru olmaz. Herkesin farklı özellikleri var. Adil olmaz. İnsanları iyi-kötü diye ayıramam. Bazısı gücü ön plana çıkarıyor bazısı ise hızı. Bazıları ise aklıyla oynuyor. Mesela Türkiye’de Barış çok hızlı ve güçlü. Kerem Demirbay aklıyla oynuyor, pasları ve tekniği çok iyi. Zaha tekniği ve gücü ile dikkat çekiyor."

BARIŞ ALPER YILMAZ YORUMU

Barış Alper’in Avrupa Şampiyonası’ndaki performansı dikkat çekti. Takım arkadaşın Premier Lig seviyesinde mi?

"Yeterli gücü ve hızı olduğunu düşünüyorum. 15 sene önceki futbolla bugünü karşılaştırırsak, şu anda atletik özellikler ön plana çıkıyor. O da bu kalitede bir oyuncu. Vereceği kararla ilgili olarak benim bir konuşma yapmam doğru olmaz."

FENERBAHÇE İÇİN FLAŞ SÖZLER

Galatasaray’ı Fenerbahçe’den ayıran nedir sana göre? Bu arada Mourinho geldi.

"Biz daha büyük bir kulübüz ve daha kaliteli oyunculara sahibiz. Fenerbahçe’nin şu an iyi bir hocası var. Çok kupa kazanmış bir teknik adam. İki takım da daha sezona başlamadı. İki taraf da hazırlık kampında. Biz daha kaliteli oyunculara sahibiz. Bu her şeyin değişmeyeceği anlamına gelmiyor. Kendimizi iyi hazırlamalıyız ve lige iyi gitmeliyiz."

TÜRKİYE LİGİ

Türkiye Ligi ve Galatasaray ile ilgili gelmeden önce neler düşünüyordun? Şimdi fikrin değişti mi?

"Tam anlamıyla lig konusunda bir fikrim yoktu. Beklediğimden daha zor ve mücadeleye dayalı bir lig beni karşıladı. Bu beni şaşırttı. Galatasaray’ı ise zaten biliyordum."

"TEKLİF ALMADIM"

Suudi Arabistan’dan ya da bir yerden teklif aldın mı?

"Hayır."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ