Esha tv
Gündem

Hamas İsrail'in aklını alan o operasyonun bilgisini İran'dan gizlemiş! Güvenen kalmadı

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunun bilgilerini istihbarat sızması olmaması için İran'dan gizlediği öğrenildi.

Hamas İsrail'in aklını alan o operasyonun bilgisini İran'dan gizlemiş! Güvenen kalmadı
02-10-2024 16:27

Haber7 - ÖZEL

Terör devleti İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’ın ana kademesini 10 günde etkisizleştirip İran’ın paramiliter güçlerine kolay şekilde üstünlük kurarken, İran’ın dünkü kısmi füze saldırıları dışına hiçbir tepki veremeyip hem askeri hem de istihbari olarak zafiyet içinde olduğu görüldü. Gazze’de hiçbir devlet gücü olmaksızın teşkilatlanan Hamas’ın İsrail’e karşı verdiği kararlı direnişin ne denli büyük başarı olduğu bir kez daha ispatlandı.

SIZMAYA KARŞI STRATEJİK TEDBİR

Lübnan ve İran’daki istihbarat sızıntılarını önceden fark eden Hamas’ın, 7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı operasyonunu bu ülkelere bilgi vermeksizin gerçekleştirdiği öğrenildi. Titizlikle planlanarak İsrail içlerine sızılan 7 Ekim’deki tarihi operasyonda Mossad ve Şin Bet’e istihbarat sızmasının önüne geçildiği kaydedildi.

7 Ekim operasyonuyla yüzlerce İsrail askeri ve vatandaşını esir alan Kassam savaşçıları, birçok askerî noktayı yerle bir etmeyi başarmıştı.