Esha tv
Gündem

Haniye'nin şehit olduğu gün Fatih Altaylı'dan Erdoğan'la ilgili hadsiz sözler

Son dakika haberi: Fatih Altaylı, İsrail basınını referans alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile işgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun birbiriyle atışarak kendilerine oy toplamaya çalıştığını söyledi.

Haniye'nin şehit olduğu gün Fatih Altaylı'dan Erdoğan'la ilgili hadsiz sözler
31-07-2024 16:23
EshaHaber Gündem Haberler

Son dakika haberi: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda suikasta uğrayarak şehit oldu. 

Saldırı tüm dünyada geniş yankı uyandırırken, Türkiye de sert tepki gösterdi. 

"Suikastın Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklık" olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca İslam dünyasının güçlü durması gerektiğini ve tüm insanlığın ittifakıyla Gazze'de zulüm ve soykırımın sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan'dan Haniye'nin ailesine taziye telefonu!ErdoÄŸan'dan Haniye'nin ailesine taziye telefonu!

Başkan Erdoğan ile Haniye'nin yıllar önce mecliste bir araya geldiği anlar viral oldu!BaÅŸkan ErdoÄŸan ile Haniye'nin yıllar önce mecliste bir araya geldiÄŸi anlar viral oldu!

Haniye'ye suikast! Erdoğan'dan son dakika açıklamasıHaniye'ye suikast! ErdoÄŸan'dan son dakika açıklaması

FATİH ALTAYLI'DAN HADSİZ SÖZLER

Öte yandan, kendi YouTube kanalında yayın yapan Fatih Altaylı, tepki çeken açıklamalarda bulundu. İsrail basınını referans gösteren Altaylı; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım gerçekleştiren İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu ile atışarak oy konsolide etmeye çalıştığını ima etti. Altaylı, şunları söyledi: 

"İsrail basını bunu dillendirmeye başladı. Burada Netanyahu hükümeti, Türkiye'de Erdoğan iktidarı oy kaybediyor. Netanyahu hükümeti düşmek üzere seçim olsa Türkiye'de AKP iktidarı düşmek üzere. İkisi birbiriyle bu şekilde atışarak kendi ülkelerinde birbirleri üzerinden oy toplamaya, oy konsolide etmeye çalışıyor diye İsrail basınında teori yazılmaya başlandı. İsrail basınında böyle kuşkulu bir yaklaşım belirdi, ben onu hatırlatayım ilgililerine."