Esha tv
Yaşam

Herkesin çözemediği zeka testi: İnsanların sadece %2'si bulabiliyor!

Zeka testleri çözerek hem eğlenebilir hem de beyin jimnastiği yapabilirsiniz. Zekice tasarlanmış görsellerde gizlenen nesneleri, verilen sürede bulmaya çalışarak kendinizi sınayabilirsiniz. Peki siz 10 saniyede resimdeki arıyı bulabilecek misiniz? Herkesin çözemediği zeka testi: İn

Herkesin çözemediği zeka testi: İnsanların sadece %2'si bulabiliyor!
19-10-2022 13:23

Herkesin hemen yapamayacağı, yüksek IQ'ya sahip bireylerin fark edebileceği bir test ile karşınızdayız. Resimdeki arıyı bulmak pek de kolay değil. Kıvrak bir zekaya sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Hadi bunu kendinize ve çevrenizdekilere kanıtlayın.  Resimdeki arıyı bulmaya var mısınız? O zaman zeka testi için süre başladı!

10 SANİYEDE ARIYI BULABİLECEK MİSİNİZ?

Sadece belirli seviyenin üzerindeki zekaya sahip insanların çözebildiği bir test ile karşınızdayız. Resimdeki arıyı 10 saniyede fark ederek yüksek zekaya sahip olduğunuzu herkese ilan edebilirsiniz.

RESİMDEKİ ARI NEREDE?

Karmaşık gibi görünen birçok küçük sarı ögelerden meydana gelen bu çizimde arıyı bulmak pek de kolay değil. Optik illüzyon olarak adlandırılan bu görsel ile beynin algılama biçimine karşı çıkılıyor. Normal çalışan bir beyin, nesneleri ve görüntüleri algılamaktadır. Optik illüzyonlar ile bu durum karmaşık bir hâle getiriliyor. Süreniz doldu. Arıyı bulabildiniz mi?

Zeka testi: İki resim arasındaki 12 farkı 25 saniyede bulan neredeyse yok!Zeka testi: İki resim arasındaki 12 farkı 25 saniyede bulan neredeyse yok!

Sadece dâhilerin 10 saniye içinde çözebildiği zeka testi: Resimdeki adamı bulSadece dâhilerin 10 saniye içinde çözebildiği zeka testi: Resimdeki adamı bul

İNSANLARIN SADECE %2'Sİ BULABİLİYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda optik illüzyonlar, beynin nasıl çalıştığını ortaya koyuyor. Belirlenmiş renk, desen ve ışık birleşimiyle oluşturulan optik illüzyonlarda beynin algılama düzeyi zorlaştırılıyor.

Resimdeki arıyı bulabildiyseniz kendinizi tebrik edebilirsiniz. Gerçekten yüksek ve kıvrak bir zekaya sahip olduğunuzu kanıtladınız. Bulamayanlar için resimdeki arıyı gösterme zamanı geldi. Resimde gizlenmiş arıyı tam olarak görmeniz için işte cevap!

RESİMDE GİZLENEN ARININ YERİ

Çeşitli hayvanların bulunduğu fotoğrafta sarı çiçekler, kelebekler görünmektedir. O sarı çiçeklerin arasında polen toplaya çalışan arı ise resmin sağ üst köşesinde bulunuyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ