
Halk sağlığının korunması amacıyla son zamanlarda yapılan özel denetimler ile gıdada sahtekarlık yapanlar bir bir tespit ediliyor.
Gıda sahtekarlığının başını ise kıyma çekiyor. Gıda hilecileri, etin maliyetini düşürmek ve ürünü daha karlı satabilmek için insan sağlığını hiçe sayarak kıymanın içerisine farklı hayvan etleri, organlar ve hatta kemik unu gibi katkılar ekleyebiliyor.
Peki, hileli kıyma nasıl anlaşılır? İşte hileli kıymayı anlamanın en etkili yolu...
HİLELİ KIYMA NASIL ANLAŞILIR?
Mutfakların olmazsa olmazı kıyma, gıda sahteciliğinin en sık görüldüğü ürünlerden biri olarak biliniyor. Özellikle "az yağlı" ibaresiyle piyasaya sürülen kıymalarda uygulanan hileler, tüketicileri yanıltıyor.
Gıda sektöründe "tağşiş" olarak adlandırılan bu yöntemle, daha uygun fiyatlı ve kolay bulunan iç yağ, kıymaya eklenerek üretim maliyeti düşürülüyor.
Köfte hazırlarken kıymanın aşırı kolay yoğrulması ya da fazla yağ bırakması, içeriğinde tağşiş olduğunun bir işareti olabilir.
Rengi soluk ve düzensiz görünen kıymalar, farklı et türleri veya yağlarla karıştırılmış olma ihtimalini taşıyor.
Karışık kıymalar, daha hızlı bozulma eğiliminde olur ve buzdolabında kısa sürede renk değişikliği gösterebilir.
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber