Esha tv
Dünya

Hindistan Cemaati İslami'nin eski lideri vefat etti

Hindistan Cemaati İslami'nin eski lideri Mevlana Sirajul Hasan, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Hindistan Cemaati İslami'nin eski lideri vefat etti
04-04-2023 15:07

Hindistan'da İslami çalışmalara öncülük etmiş ve ülkenin güneyinde bulunan Karnataka eyaletinde yaşamını sürdüren Mevlana Sirajul Hasan, 87 yaşında vefat etti.

Hasan, Hindistan Cemaati İslami'nin eski lideriydi ve uzun yıllar boyunca bilimsel araştırmalara öncülük etti. Aynı zamanda bir yazar ve düşünür olan Hasan, felsefe, tarih ve edebiyat konularında birçok kitap yazdı.

Hindistan'ın farklı bölgelerinde pek çok okulda eğitim veren Hasan, özellikle İslam tarihi ve kültürü alanında uzmanlaşmıştı.

Hasan'ın vefatı, Hindistan'daki İslam topluluğu tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Birçok İslami lider ve siyasetçi, Hasan'ın ölümü nedeniyle taziye mesajları yayımladı.

Hindistan Cemaati İslami'nin genel sekreteri Muhammed Salim, yaptığı açıklamada "Hasan, İslam dünyasının büyük bir kaybıdır. Bilimsel araştırmaları ve İslam kültürüne yaptığı katkıları ile hatırlanacak" dedi.

Hasan'ın ölümü, Hindistan'da İslam tarihi ve kültürüne yaptığı katkılarla tanınan pek çok bilim insanı ve düşünür tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ