Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Hamas'ın propagandası: 3 farklı yerde aynı çocuk" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
Paylaşımlardaki fotoğrafların Gazze'de değil, Suriye'deki bir bombardımanın hemen ardından çekildiğini açıklayan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 27 Ağustos 2016'da rejim uçaklarının doğu Halep'in Maadi semtini peş peşe varil bombaları ile vurduğunu hatırlattı.
15 sivilin hayatını kaybettiği Halep'teki bombardımandan sağ kurtulan bir çocuğa ait olan fotoğrafların, saldırı sonrası elden ele ambulansa taşınırken AFP foto muhabiri tarafından çekildiği de belirtildi.
'HAMAS' İLE İLGİLİ YALAN BÖYLE ÇÜRÜTÜLDÜ
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi X hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ilgili, "Hamas'ın propagandası: 3 farklı yerde aynı çocuk" iddiası doğru değildir. Fotoğraf Gazze'de değil, Suriye'deki bir bombardımanın hemen ardından çekilmiştir. 27 Ağustos 2016'da rejim uçakları doğu Halep'in Maadi semtini peş peşe varil bombaları ile vurmuştur. 15 sivilin hayatını kaybettiği bombardımandan sağ kurtulan bir çocuk elden ele ambulansa taşınmış, bu sırada fotoğraflar AFP foto muhabiri tarafından kaydedilmiştir. 7 Ekim'de başlayan İsrail bombardımanında şu ana kadar 3 bin 600'ü çocuk 7 bin 700 kişi hayatını kaybetmiş, 19 bin 734 kişi de yaralanmıştır. 500 sağlık çalışanı, 25 gazeteci, 38 Birleşmiş Milletler görevlisi İsrail saldırılarında yaşamını yitirmiştir.
Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ilgili, "Hamas'ın propagandası: 3 farklı yerde aynı çocuk" iddiası doğru değildir.
Fotoğraf Gazze'de değil, Suriye'deki bir bombardımanın hemen ardından çekilmiştir. 27 Ağustos 2016'da rejim uçakları doğu Halep'in Maadi… pic.twitter.com/qjuh5r3CGn
Editor : Eshahaber