Birleşik Krallık hükümeti, "yapay zekadan kaynaklanan en önemli riskleri değerlendirmek ve izlemek için güvenlik önlemleri" üzerinde anlaşmaya varmak amacıyla bu sonbaharda "küresel" bir yapay zeka zirvesi düzenleyeceğini duyurdu.
ÖNDE GELEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ KATILACAK
Kimlerin katılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı ancak hükümet tartışmaya "kilit ülkelerin, önde gelen teknoloji şirketlerinin ve araştırmacıların" katılmasını istediğini söylüyor.
Bu sonbaharda Birleşik Krallık'ta düzenlenecek olan zirve, sınır sistemleri de dahil olmak üzere yapay zekanın risklerini ele alacak ve uluslararası koordineli eylem yoluyla bunların nasıl azaltılabileceğini tartışacak. Ayrıca, ülkelerin bu riskleri azaltmak için ortak bir yaklaşım geliştirme konusunda birlikte çalışmaları için bir platform sağlayacağı belirtildi.
Bugün ABD'ye giden İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, Başkan Biden ile bir araya gelerek yapay zeka gibi teknolojilerde "ortak liderlik" için öneride bulunacağı ve ekonomik açıdan önemli diğer konularda görüşmelerin gerçekleştirileceği söyleniyor.
ABD ve İngiltere harekete geçiyor... " Yapay zeka iki yıl içinde insanları öldürebilir!"
İş dünyasında yapay zeka paniği... Bir kişi daha işinden oldu!
AB Komisyonu'ndan yapay zeka hamlesi: Beş yasağı açıkladılar!
TEKNOLOJİ DEVLERİNDEN RISHI SUNAK'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Birleşik Krallık'ın küresel bir yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapma isteğini duyuran basın açıklamasının aynı zamanda "Birleşik Krallık'ta yapay zeka çalışmalarını genişleten küresel şirketler" ile ilgili ayrı bir iddiayı bir araya getirmesi ve hükümetin geçen hafta Londra'da bir ofis açan OpenAI gibi gelişmeleri öne çıkarması dikkat çekiyor.
Ayrıca teknoloji devleri ve yapay zeka firmalarından yapılan yorumlar Rıshı Sunak için olumlu not alıyor. Google DeepMind, Anthropic, Palantir ve Faculty gibi firmalar üst düzey yöneticilerinin destekleyici açıklamalarıyla zirve planına övgüler yağdırdı.
DeepMind'dan Demis Hassabis, Sunak'ın "Yapay Zeka Güvenliği Küresel Zirvesi'nin hükümet, endüstri, akademi ve sivil toplumu bir araya getirmede kritik bir rol oynayacağını" söylüyor.
Anthropic şirketi ise Başbakan'ı "cevaplar bulmak ve akıllı konuşmalar yapmak için dünyayı bir araya getirdiği" için övdü.
Faculty'den Marc Warner, Birleşik Krallık'ın "teknolojik liderlik" sağlamak ve "uluslararası işbirliğini teşvik etmek" için "mükemmel bir konumda" olduğunu öne sürüyor.
Biden yapay zeka korkularını artırdı... "Kolay karar olmayacak!"
Editor : Eshahaber