Esha tv
Dünya

Irak Başbakanı Kazimi'nin Meysan ziyaretinde cinayet

Irak’ın güneyindeki Meysan vilayatinde, Başbakan Mustafa el-Kazımi’nin kenti ziyareti sırasında bir sivil vatandaş kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Irak Başbakanı Kazimi'nin Meysan ziyaretinde cinayet
10-02-2022 00:06
10-02-2022 00:30

Kazımi, 2 gün önce kimliği belirsiz kişilerin saldırısı sonucu öldürülen ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele ekibinde yer aldığı belirtilen Yargıç Ahmet Faysal Saadi’nin taziyesine katılmak için Meysan’a gitti. Irak Başbakanı, burada kurulan taziye çadırını ziyaret ederek yargıcın babasıyla bir araya geldi.

Başbakan Kazımi, Saadi'nin öldürülmesinden sorumlu olanların yakalanıp cezalandırılacağını ve yargıcın kanının yerde kalmayacağını açıkladı.

Kazımi, Meysan’dayken aracıyla yoldan geçen Karrar Ebu Rağif isimli gence yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Hayatını kaybeden gencin aracından bulunan eşinin de saldırıda yaralandığı kaydedildi. Olay anında hayatını kaybeden gencin Sadr Hareketi’ne yakın olduğu iddia ediliyor.

Meysan’da 6 gün önce de İran’a yakın Şii milis gücü Asayib Ehlilhak Hareketi’ne yakın bir subay olan Husam İleyyavi de kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu öldürülmüştü. İleyyavi’nin daha önce iki kardeşi de kent ortasında öldürülmüştü. Bu olayda Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’a bağlı Seraya es-Selam’ın eli olduğu iddia edilmişti.

SADR VE İRAN'A YAKIN MİLİS GÜÇ ARASINDAKİ ÇEKİŞME SOKAĞA YANSIDI

Meysan’da yaşanan olayların Sadr Hareketi lideri Sadr’a bağlı Seraya es-Selam ile İran destekli Asayib Ehlilhak Hareketi milis gücü arasındaki çekişmenin sonucu olduğu ve bunun sokağa yansımaya başladığı endişeleri dile getiriliyor.

Eski Başbakanlardan Nuri el-Maliki de, Husam İleyyavi’nin öldürülmesi sonrası yaptığı açıklamada, İleyyavi’yi öldüren tarafın herkesçe bilindiğini ifade emişti. Maliki'nin bu ithamıyla Sadr’a bağlı milis gücünü işaret ettiği yorumları yapılmıştı.

KAYNAK : AA


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ