Esha tv
Dünya

İran'dan ABD itirafı! Son dakika Erdoğan açıklaması: Destekliyoruz

Tahran’ın İsrail’e yaptığı füze saldırısı öncesi ve sonrasının perde arkasını anlatan İranlı yetkili ABD'nin kendilerimi oyaladığını itiraf etti. Yetkili ayrıca Erdoğan'ın açıklamalarını desteklediklerini bildirdi.

İran'dan ABD itirafı! Son dakika Erdoğan açıklaması: Destekliyoruz
06-10-2024 07:03

ABD ve Avrupalı bazı devletlerin Heniyye suikastı sonrası araya girerek kendilerine itidal çağrısı yaptığını, ateşkese fırsat verilmesi için aklıselim davranmaya davet ettiğini belirten yetkili, şunları söyledi:



“ARTIK KAÇINILMAZ OLDU”

Bu çağrılar üzerine bekleme kararı aldık. Çok zorlu bir süreçti. Çünkü İran kamuoyunda, askerî ve savunma yetkileri üzerinde büyük bir baskı oluştu; ‘İsrail toprak bütünlüğümüzü ihlal etti neden cevap vermiyoruz’ diye. Biz ateşkes beklerken siyonist rejimin Gazze ve Filistinlileri katli daha da arttı. İyice pervasızlaşarak Lübnan’ı da hedef aldılar. Bizim aklıselim durumu devam ettirmemize imkân kalmadı. Hizbullah Lideri Nasrallah’ın şehit edilmesinin ardından bu operasyon kaçınılmazdı.

“ERDOĞAN’I DESTEKLİYORUZ”

Nasrallah’ı vuran uçakların üssünü hedef aldıklarını belirten İranlı yetkili “MOSSAD üssü ile temel hava üssünü de vurduk. Eğer ABD İsrail’i durdurmazsa sonraki saldırılarımız bundan katbekat ağır olacak” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’deki, “İsrail’e karşı ortak kuvvet kullanma” çağrısına değinen İranlı yetkili “Artık el ele vermemiz gerekiyor. Sözü bir kenara bırakıp eyleme geçmemiz gerekiyor. Kesinlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını ve tutumunu destekliyoruz. Biz artık inanıyoruz ki düşünce ve söz aşamasını geçmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ