Esha tv
Dünya

İran, İsrail'i 100'ün üzerinde balistik füze ile vurdu

İran, İsrail'e 100'ün üzerine balistik füze fırlattı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık' dedi.

İran, İsrail'i 100'ün üzerinde balistik füze ile vurdu
01-10-2024 20:38

İran’ın İsrail’e yönelik başlatması beklenen füze saldırısı başladı. İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e 100'ün üzerinde balistik füze fırlatıldığını açıkladı.

Başkent Tel Aviv ve Kudüs’te siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. İsrailliler, sığınaklara sığındı.

20:30

Irak hava sahasının kapatıldığı bildirildi. Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, konuyla ilgili Irak resmi ajansı INA'ya açıklamalarda bulundu.

Sadavi, "Hava sahasını, hava seyrüseferinin ve Irak'tan geçen uçakların güvenliğini sağlamak için kapattık." dedi. Iraklı Bakan, ayrıca ülkedeki tüm havalimanlarında uçak seferlerini geçici olarak durdurduklarını aktardı.

20:18

Ürdün, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından hava sahasını uçuşlara kapattı.

20:10

İsrail'in tüm havalimanlarında uçuşlar durduruldu. 

20:08

İRAN'DAN AÇIKLAMA: DAHA AĞIR SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA KALACAK

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak. Operasyonumuz, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi kararı ve ordunun desteğiyle gerçekleşti” ifadelerini kullandı.