Esha tv
Dünya

İranlı Milletvekili: Netanyahu'dan aşağısının öldürülmesine razı olmayacağız

İranlı Milletvekili Kasım Osmani, ülkesinin İsrail'e sert cevap vermesi gerektiğini söyledi. Osmani, 'Netanyahu'dan daha aşağısının öldürülmesine razı olmayacağız' dedi.

İranlı Milletvekili: Netanyahu'dan aşağısının öldürülmesine razı olmayacağız
05-08-2024 13:32
EshaHaber Gündem Haberler

Tüm dünyaya bu çağrıyı yapmıştı! Haniye'nin beklediği tarih...

GALERİNİN DEVAMI <p>Hamas <a href=lideri İsmail Heniyye'ye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta saldırı gerçekleştirildi.

"><p>İran <a href=devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre Heniyye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

"><p>Saldırıda, Heniyye'nin bir korumasının da <a href=hayatını kaybettiği aktarıldı.

"><p>Bunun ardından gözler son <a href=çağrısına çevrildi.

"><p>Haniye geçtiğimiz günlerde Hamas'ın <a href=internet sayfasında yer alan açıklamasında, İsrail'in yaklaşık 10 aydır Gazze halkını soykırıma uğrattığını, İsrail hapishanelerinde ölen esirlerin sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandığını, esirlerin yaşadığı koşullarla ilgili sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü açıklamıştı.

"><p>Öte yandan Gazze'de alıkonan esirlere <a href=karşı psikolojik ve fiziksel işkence, yavaş yavaş öldürme, tedavi, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçlar işlendiğini belirtmişti.

"><p><span data-style=ULUSLARARASI TOPLUMU ELEŞTİRMİŞTİ

"><p>Açıklamada Haniye, <a href=uluslararası toplumun, Filistin halkına ve esirlere yönelik bu saldırıları durdurmaktan aciz olduğunu, ABD yönetiminin bu saldırıları desteklediğini, insan hakları kurumlarının ise Gazze halkına ve hapishanelerdeki esirlere gereken desteği vermede başarısız olduğunu vurgulamıştı.

"><p><span data-style=3 AĞUSTOS ÇAĞRISI

"><p>Hamas lideri, İsrail'in Gazze halkına ve esirlere karşı saldırıları duruncaya <a href=kadar gösterilerin devam etmesini istemişti.

"><p><span data-style=SUİKASTLE ÖLDÜRÜLDÜ

"><p>Hamas Siyasi <a href=Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. İran Devrim Muhafızları ordusundan yapılan açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve korumalarından biri Tahran’da kaldıkları konuta düzenlenen saldırı sonucu şehit oldu” ifadeleri kullanıldı.

"><p>İran <a href=basınında yer alan haberde, olayın nedeni ve boyutlarının araştırıldığı ve saldırının detaylarının daha sonra açıklanacağı belirtildi.

"><p>Bir <a href=diğer yandan Türkiye'den gelen ilk tepkilerin ardından dikkat çeken detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

"><p>İsmail Haniye'nin, Türkiye'nin daveti <a href=üzerine Tahran ziyareti sonrası Ankara'ya gelmesi bekleniyordu.

"><p>Haniye, ziyaretleri <a href=kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir konuşmada gerçekleştirecekti.

Paylaşılan bilgilere göre, konuşma için TBMM'de hazırlıkların yapıldığı da belirtildi.

"><p><span data-style="ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, bakalım gelebilecek mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Bu tepkinin ardından Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas’ın Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu

">

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, İsrail'in "güçlü bir karşılık görmesi halinde kendi yanlışını anlayabileceğini" söyledi.

Tesnim Haber Ajansına göre, Selami, başkent Tahran'da "Gazeteciler Günü" münasebetiyle yaptığı konuşmada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastı değerlendirdi.

"İSRAİL, GÜÇLÜ KARŞILIK GÖRÜRSE YANLIŞ YAPTIĞINI ANLAYACAK"

İsrail'in bölgedeki "terör girişimleriyle kendi kuyusunu kazdığını" dile getiren Selami, "İsrail, Haniye'ye düzenlediği terör eylemiyle ilgili güçlü bir karşılık görürse o zaman yanlış yaptığını anlayacaktır" dedi.

"NETANYAHU'DAN AŞAĞISININ ÖLDÜRÜLMESİNE RAZI OLMAYACAĞIZ"

Öte yandan İran parlamentosunda konuşan Bukan Milletvekili Muhammed Kasım Osmani de ülkesinin "İsrail'e vereceği cevabın" sert olması gerektiğinin altını çizdi.

İranlı Milletvekili, "Netanyahu'dan daha aşağısının öldürülmesine razı olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

Hamaney'e söylemiş: Haniye'nin son sözleri ortaya çıktıHamaney'e söylemiş: Haniye'nin son sözleri ortaya çıktı

MİT, Haniye’yi önceden uyarmış! Türkiye iki suikastı engellediMİT, Haniye’yi önceden uyarmış! Türkiye iki suikastı engelledi

Haniye'nin son çağrısı Ayasofya'da! 'Haniye'nin son sözü ümmet için bir diriliş olacak'Haniye'nin son çağrısı Ayasofya'da! 'Haniye'nin son sözü ümmet için bir diriliş olacak'

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ