Esha tv
Teknoloji

İsmail Haniye paylaşımlarını kaldıran Meta'dan açıklama: Özür dileriz!

Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili olarak başsağlığı dilediği sosyal medya paylaşımlarını kaldıran Meta, özür diledi.

İsmail Haniye paylaşımlarını kaldıran Meta'dan açıklama: Özür dileriz!
06-08-2024 13:08
EshaHaber Gündem Haberler

Meta, Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesiyle ilgili olarak başsağlığı dilediği sosyal medya paylaşımlarını kaldırdığı için özür diledi. Hamas'ı "tehlikeli örgüt" olarak tanımlayan Meta, paylaşımın, "yanlışlıkla kaldırıldığını" savundu.

Reuters'a konuşan bir Meta sözcüsü, "operasyonel bir hata" nedeniyle üzgün olduklarını ve içeriğin "doğru haber değeri etiketiyle" geri yüklendiğini söyledi.

Enver, 31 Temmuz'da Facebook ve Instagram'da Haniye'nin ölümü üzerine başsağlığı dilemek için bir Hamas yetkilisiyle yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını yayımlamıştı.

Ayrıca Haniye ile mayıs ayında Katar'da yaptığı son görüşmeden bir fotoğrafı da taziye mesajıyla paylaşmıştı. Daha önce de Meta, Enver'in Haniye ile yaptığı görüşmeye ilişkin Facebook paylaşımlarını yanlışlıkla kaldırdığını açıklamış ve gönderiyi geri yüklemişti.

Malezya İletişim Bakanı ve Başbakanlık Ofisi üyeleri, bu durum üzerine Meta temsilcilerinden açıklama talep etti.

Taraflar pazartesi günü bir araya gelecek. Malezya, sosyal medya platformlarının Filistin yanlısı içerikleri engellemesi durumunda şirketlere karşı sert önlemler alınabileceği uyarısında bulundu.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°