Spor

İspanyollar şaşkın! Ancelotti'ye Arda Güler dersi: Denenmeli

Tüm Spor - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, genç yıldız Arda Güler'i Avusturya maçında 'sahte dokuz' pozisyonunda oynatarak İspanyolları şaşırttı.

İspanyollar şaşkın! Ancelotti'ye Arda Güler dersi: Denenmeli
04-07-2024 19:42

Real Madrid'in göz bebeği Arda Güler'in, A Milli Futbol Takımı formasını giydiği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) oyun tarzı ve yeni mevkisi İspanyol basınında tartışmalara sebep oldu.

"ANCELOTTİ'YE NE YAPACAĞINI SÖYLÜYOR"

AS Gazetesi'nde "Türkiye, Ancelotti'ye Güler'i ne yapacağını söylüyor" başlığıyla verilen haberde; A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın, Arda'yı "sahte dokuz" pozisyonunda oynatarak herkesi şaşırttığı, Türk yıldızın ise hareketliliği ve oyunuyla EURO 2024'te fark oluşturduğu aktarıldı.

Almanya'daki turnuvanın, Arda Güler'in geçen sezon Real Madrid formasıyla çıktığı 12 maçta şu ana kadar göstermediği başka faydalarını görmeye hizmet ettiği belirtilerek, "Hücumdaki yetersizliği göz önüne alan Montella, Madrid'in incisini Türk forvet hattının sahte dokuzu olarak icat etti" yorumu yapıldı.

"ANCELOTTİ, MONTELLA'NIN FİKRİNİ DEĞERLENDİRMELİ"

Haberde, 19 yaşındaki futbolcunun Avusturya maçındaki performansı için "Avusturyalı 'ağır' stoperlerle dans eden, hareketli, dinamik ve yetenekli bir forvetti" ifadeleri kullanılırken; Arda'nın fiziksel açıdan da güçlü rakip savunmacılar arasında korkusuzca mücadele ettiği kaydedildi.

Yıldız ismin "sahte dokuz" olarak oynatılmasının, Real Madrid'deki geleceği açısından farklı opsiyonlar ve oyun kurgularının denenmesine ışık tutabileceği ifade edildi ve İspanyol devini hocası Carlo Ancelotti'ye "Arda'nın tüm yeteneklerinden faydalanmak için ustaca bir pozisyon icat eden Montella'nın bu fikrini iyi değerlendirmeli" önerisinde bulunuldu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ