Dünya

İsrail-Filistin savaşı: Biden ulusa seslenecek! İsrail'den kara harekatı paylaşımı

İsrail, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, 'Küresel bir krizin dönüm noktasındayız' diyerek ulusa sesleneceğini açıkladı. İsrail'den de kara harekatı paylaşımı geldi.

İsrail-Filistin savaşı: Biden ulusa seslenecek! İsrail'den kara harekatı paylaşımı
20-10-2023 01:53

Son dakika İsrail-Filistin savaşı: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, "Küresel bir krizin dönüm noktasındayız" diyerek ulusa sesleneceğini açıkladı. İsrail'den de kara harekatı paylaşımı geldi.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU'NDAN KARA HAREKATI PAYLAŞIMI

01.30: İsrail Devlet Televizyonu KAN'da yer alan habere göre, İsrail ordusu birlikleri, Gazze’ye kara harekatı için son hazırlıklarını tamamlıyor. KAN, İsrailli askerlere gönderilen harekat emirlerinden birini yayınladı: Onları ezip fethedeceğiz. Cehennemi istediler, cehennemi vereceğiz. Sokaklar teröristlerin cesetleriyle dolup taşacak.

00.42: Ürdün halkı, 'hükümet İsrail ile yapılan enerji anlaşmalarını iptal edene kadar' elektrik ve su faturalarını ödememe kampanyası başlattı.

MOODY'S İSRAİL'İN KREDİNİ NOTUNU DÜŞÜREBİLİR

00.40: AFP'de yer alan bilgilere göre, Kredi derecelendirme şirketi Moody's, İsrail'in kredi notunu düşürmeyi düşünüyor.

00.38: Avrupa Komisyonu Başkanı, İran'ın kaosu körüklediğini açıkladı ve yaptırımların yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

BİDEN: KÜRESEL BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ ULUSA SESLENECEĞİM

00.33: ABD Başkanı Joe Biden: Partilerden ve siyasetten daha büyük bir küresel dönüm noktasındayız. Bu akşam saat 20.00'de (Türkiye Saati ile 03.00) Oval Ofis'ten ulusa sesleneceğim.

00.26: Mısır, Refah sınır kapısındaki bariyerleri kaldırıyor.

HENİYYE'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

23.45: Hamas liderinden açıklama: "İşgalcilerin tüm vahşetine rağmen direnişimiz, savaşın gidişatını kontrol ediyor. Halkımıza yönelik saldırıların devam etmesi halinde bu savaşın bölgesel bir savaşa dönüşebileceği konusunda herkesi uyarmıştık. ABD'nin gücü, İsrail'in yalanlarını yaymaya daha fazla yetmedi. Ve artık dünya halkları İsrail'in yalanlarına inanmıyor. Gazze'nin yalnız olmadığına dair gerçekleştirilen kitlesel halk eylemlerini selamlıyoruz."

23.13: Filistin İçişleri Bakanlığı: Gazze'deki Rum Ortadoks Kilisesi hedef alındı, kiliseye sığınan yerinden edilmiş kişiler yaralandı.

23.18: Pentagon: Yemen'den atılan füzelerin tam olarak neyi hedef aldığını söylemek mümkün değil ancak İsrail'deki hedefleri hedef almış olabilir.

BİR ABD ASKERİ ÖLDÜ

23.04: Pentagon: ABD'li bir askeri çalışan, Irak'taki Ayn el-Esad üssüne düzenlenen drone saldırısı sırasında kalp krizinden öldü.

ABD SAVAŞA DAHİL OLDU: KIZILDENİZ'DE FÜZELER PEŞ PEŞE HAVALANDI

22.49: ABD’den iki yetkili, Orta Doğu'da görev yapan ABD Donanmasına ait bir savaş gemisinin Yemen kıyısı yakınlarında birden fazla füzeyi belirleyerek durdurduğunu açıkladı.

22.47: ABD Senatosu İsrail'i destekleme kararını 97-0 oyla kabul etti

İRAN DESTEKLİ MİLİSLER ABD'NİN ASKERİ ÜSSÜNÜ VURDU

22.42: İran destekli milisler Deyrizor'da bulunan ABD'ye ait Koniko askeri üssünü vurdu.

İSRAİL YÖNETİMİNDEN "KARA OPERASYONU" MESAJI

20:39: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi.