Esha tv
Dünya

İsrail-Filistin savaşında son dakika: Refah Sınır Kapısı kararı

Hamas'ın harekatı sonrası İsrail'in başlattığı hava saldırıları katliama dönüştü. İnsanlıktan çıkarak hastane bombalamaya kadar işi götüren Tel Aviv yönetimi, kara saldırısına hazırlanıyor. İşte bölgede bugün yaşanan gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşında son dakika: Refah Sınır Kapısı kararı
21-10-2023 10:18

Hamas'ın 7 Ekim operasyonunun ardından İsrail, onyıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'yi adeta yıktı. Binlerce sivil katledilirken, Batılı ülkeler sessiz kaldı. Ancak Gazze'deki Baptist Hastanesi'nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail tarafından vurulmasıyla, ateşkes çağrıları da arttı.

İsrail'le Hamas arasındaki savaşta bugün yaşananlar saat saat şu şekilde:

10.10: İsrailli yetkililer, Amerikalı rehineler Judith ve Natalie Raanan'ın Hamas tarafından serbest bırakıldığını teyit etti. Anne ve kız ABD vatandaşları, ülkenin güneyindeki Nahal Oz Kibbutz'unda Hamas tarafından rehin alınmıştı.

10.05: Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki İsrail bombardımanlarında 16 gazetecinin öldüğünü duyurdu.

09.44: Hamas'ın siyasi kanadı yöneticilerinden Mohammad Nazzal, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun saldırganlığını durdurması halinde esir tuttukları sivilleri serbest bırakacaklarını açıkladı.

09.05: Dün, İsrail'in itirazlarına rağmen Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı tek taraflı olarak açmıştı. Bugün ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Refah sınırının saat 10'da geçici bir süreliğine açılacağı bildirildi. Elçilik, sınır kapısının yabancı uyrukluların Gazze'den ayrılması için ne kadar süreyle açık kalacağının bilinmediğini aktardı. ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, "durumun istikrarsız ve değişken olmaya devam ettiğini, güvenlik ortamının tahmin edilemez olduğunun" altını çizerek vatandaşlarından "sınıra ilerleme ya da buradan geçme kararını alırken kişisel güvenlik ve emniyetlerini kendilerinin değerlendirmesini" talep etti.

Security Alert 11: We have received info that the Rafah border crossing between Gaza and Egypt will open on Saturday, 21 October, 10:00am local time. If the border is opened, we do not know how long it will remain open for foreign citizens to depart Gaza. https://t.co/WD8AeWCrkB pic.twitter.com/XPZQUiu10v

— U.S. Embassy Jerusalem (@usembassyjlm) October 21, 2023
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ