Esha tv
Gündem

İsrail, Hizbullah komutanını öldürdü! Hizbullah doğruladı

İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey saha komutanlarından birinin öldürüldüğü belirtildi. Hizbullah sahadaki üst düzey mensuplarından birinin öldüğünü doğruladı.

İsrail, Hizbullah komutanını öldürdü! Hizbullah doğruladı
08-01-2024 15:47

Beyrut merkezli LBCI TV'nin haberine göre, İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki Hirbat Slim beldesinde bir araca düzenlediği hava saldırında Hizbullah'ın saha komutanlarından biri öldürüldü.

Hizbullah,  saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, “komutan” olduğu ifade edilen ve kod adı "Hac Cevad" olan Visam Hasan Tavil’in öldüğü ifade edildi.

İsrail medyasına yer alan habere göre Tavil, Hizbullah’ın sahadaki üst düzey isimlerinden ve İsrail’e fırlatılan füze operasyonlarından sorumlu kişiydi.

Lübnan resmi ajansı NNA, daha önce yayınladığı haberde, Hirbat Slim'de bir aracın İsrail'e ait insansız hava aracı ile hedef alındığını bildirmişti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil ve 153 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

Etiketler gündem hizbullah İsrail saldırı
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ