Esha tv
Dünya

İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı

İsrai Alman gazetesi İsrail'i 'tüketmeyi' hedefleyen gizli belgeyi yazdı. Belgenin, Hamas'ın ateşkes müzakereleri stratejisine ışık tuttuğunu bildirdi.

İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı
07-09-2024 08:57

Alman gazetesi Bild, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın bilgisayarında bulunan daha önce görülmemiş belgenin, grubun ateşkes müzakereleri stratejisine ışık tuttuğunu bildirdi.

SİNVAR BİZZAT ONAYLADI

Alman gazete tarafından elde edilen belgenin 2024 baharına ait olduğu ve Sinvar tarafından bizzat onaylandığı söyleniyor. Bild, dosyanın içeriğinin iki bağımsız kaynak tarafından doğrulandığını kaydetti. 

Belgede, İsrail ile rehinelerin serbest bırakılması karşılığında ateşkes ve Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını öngören olası bir anlaşma konusunda müzakerelerde Hamas'ın stratejilerini ve hedefleri sıralanıyor.

PSİKOLOJİK SAVAŞ, İSRAİL'İ 'TÜKETMEK'

Bunlar arasında İsrail'in askeri ve siyasi ayağını 'tüketmek', Hamas'ın askeri yeteneklerini arttırmak ve İsrail üzerindeki uluslararası baskıyı artırmak gibi unsurlar yer alıyor.

Haberde ayrıca Hamas'ın İsrail üzerinde psikolojik savaş stratejisi ortaya koyduğu belirtiliyor ve grubun anlaşmadaki temel hedefleri de listeleniyor. Bunlardan biri ise, İsrail tarafından tutulan 100 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını sağlamak.

Habere göre, Hamas'ın bir diğer hedefi, İsrail-Gazze sınırında daha kalıcı bir ateşkesin parçası olarak Arap ülkelerinden güçlerin konuşlandırılması ve İsrail ile Hamas arasında bir tampon görevi görmesi.

Haberde ayrıca, son zamanlarda müzakerelerde önemli bir sorun haline gelmesine rağmen, belgede Philadelphia Koridoru'ndan bahsedilmediği belirtiliyor.

Bu, belgenin yazıldığı zamana atfediliyor çünkü İsrail Philadelphia Koridoru'nun kontrolünü ancak Mayıs ayında ele geçirdi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ