Esha tv
Dünya

İsrail'in ultra ortodoks partileri katliama fon sağlıyor

İsrail'in ultra-Ortodoks partileri Gazze savaşı için daha fazla fonun onaylanması için çalışıyor. 2024 bütçesine yaklaşık 906 milyon dolar eklenmesi için yapılan oylama ultra-Ortodoks partilerin desteğiyle geçti.

İsrail'in ultra ortodoks partileri katliama fon sağlıyor
10-09-2024 15:38

İsrailli milletvekilleri, ultra-Ortodoks partilerden gelen destekle, yedek askerlere fon sağlamak ve Gazze'deki savaş nedeniyle yerlerinden edilen Yahudilere yardım etmek için 2024 bütçe çerçevesini yükseltmeye ilk onaylarını verdi.

Maliye Bakanlığı, 2024 bütçesine 906 milyon dolar eklenmesi için yapılan oylamanın 58-52 farkla geçtiğini söyledi.

ÖNCE GÖZDAĞI VERDİLER

Ultra-Ortodoks partiler, ayrı eğitim sistemlerinin finansmanı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle parlamentodaki oylamaları boykot etme tehdidinde bulunmuştu. Tasarının yasalaşması için iki oylamanın daha geçmesi gerekiyor.

Ultra-Ortodoks partilerle yaşanan anlaşmazlık, İsrail Gazze'deki saldırısına devam ederken Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetinin birliği açısından bir sınav niteliği taşıyor.

'YENÄ° UFUK' RAHATSIZLIÄžI

Parlamentodaki 120 sandalyenin 18'ine sahip olan iki dini parti, geçen hafta yaptıkları açıklamada, hükümet ayrı eğitim sistemindeki okulların devlet okullarıyla aynı haklara sahip olmasını kabul edene kadar -özellikle de okul saatlerini arttıran ve öğretmen maaşlarını keskin bir şekilde arttıran "Yeni Ufuk" programı- genel kurul oylamalarına katılmayacaklarını söyledi.

Ultra-Ortodoks partilerden birinin lideri olan Moshe Gafni'nin sözcüsü, grubun bu sefer bütçe için oy kullanmaya karar verdiğini söyledi. Gelecekte yapılacak oylamalar konusunda ise net bir açıklama yapılmadı.

İsrail, UNRWA'yı itibarsızlaştırmak için yayımlanan reklamları finanse ediyorÄ°srail, UNRWA'yı itibarsızlaÅŸtırmak için yayımlanan reklamları finanse ediyor

İSRAİL HÜKÜMETİ BÜTÇE DÜZENLEMELERİNDEN RAHATSIZ

"Bütçe düzenlemeleri, bize zarar vermek isteyenlere karşı savaşın kesintisiz sürdürülmesi için gerekli koşulları sağlayacaktır" diyen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich karşı oy kullananları eleştirdi.

"Muhalefet üyelerinin ulusal sorumlulukla hareket ederek tahliye edilenlere ve yedek askerlere fon sağlanmaya devam edilmesi yönünde oy kullanmaları iyi olurduİ. Bu savaş hepimizin savaşıdır". İsrail Gazze'ye yönelik savaşı sırasında yedek askerleri göreve çağırmıştı.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°