Esha tv
Dünya

İsrail işgalci köpeklerine ağlıyor

Gazze’de 9 ayda 40 bin insanı katleden terör devleti İsrail, çatışmalarda telef olan eğitimli köpekleri için “anma töreni” düzenledi.

İsrail işgalci köpeklerine ağlıyor
21-07-2024 14:58

HABER7

İsrail Savunma Kuvvetleri (İDF), Filistin’in Gazze Şeridi’ndeki savaşta itlaf edilen ve gömüldükleri yeri bilinmeyen 10 eğitimli köpeği özel törenle andı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “birlik komutanlarının Gazze Şeridi'nde cesetleri bulunamayan 10 köpeğin anısını özel bir törenle andığı” belirtildi.

Okatz köpek mezarlığındaki törende, köpekler içinşehit” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

Köpek anmasına, Gazze Şeridi’nin güneyinde mücahidler tarafından öldürülen İsrail askeri David Sassoon’un ailesinin de yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Gazze Şeridi’nde sivil yerleşim yerlerindeki terör saldırılarında askerlerin korkup giremediği bölgelere kamera gibi teçhizatlarla gönderilen eğitimli köpeklerden 29’u vurularak etkisiz hale getirildi.

İDF, bu 29 köpekten 10'unun cansız bedenine ulaşılamadığını ifade ediyor. Defin yeri bilinmeyen İsrail köpeklerinin isimlerinin “Mido”, “Gandy”, “Eddie”, “Koda”, “Ziva”, “Rico”, “Charlie”, “Toy”, “Jokey” ve “Max” olduğu kaydedildi.

SAVUNMASIZ SİVİLLERİ PARÇALATIYORLAR, KASSAM CEZALARINI KESİYOR

Telef edilen köpeklerine ağlayan İsrail ordusu, bu köpekleri sivillere yönelik saldırılarda da kullanıyor. Gazze’de kayda alınan bir görüntüde, İsrail askerlerinin Cibaliye Mülteci Kampında girdiği evde 66 yaşındaki Filistinli kadının üzerine eğitimli köpeği saldığı kayda geçmişti. Yaralanan kadın, olay sırasında maruz kaldığı darbeler nedeniyle çok ağır yaralandığını ve vücudunda kırıklar olduğunu söyledi.