Esha tv
Dünya

İsrail onlarca gazeteciyi hapishanede çürümeye bıraktı

Katil İsrail onlarca gazeteciyi hapishanelerde çürümeye bıraktı. İşleri olayları dünyaya aktarmak olan gazetecileri teker teker tutuklayan İsrail akıl almaz işkencelere başvuruyor.

İsrail onlarca gazeteciyi hapishanede çürümeye bıraktı
04-09-2024 12:07

Filistinli tutuklular grubu 2 Eylül'de yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Filistin'in Gazze bölgesinde katliam yapmaya başlamasından bu yana en az 98 Filistinli gazeteciyi gözaltına aldığını, bunlardan 52'sinin halen İsrail hapishanelerinde çürümeye terk edildiğini söyledi.

'TUTUKLU HAKLARI'

Tutuklu haklarını savunan bir sivil toplum kuruluşu olan Filistinli Tutuklular Derneği yaptığı açıklamada, gözaltına alınan gazetecilerden 15'inin idari gözetim altında tutulduğunu, bunlardan altısının kadın gazeteci, en az 17'sinin ise Gazze'den olduğunu bildirdi.

'EN ÖLÜMCÜL DÖNEM'

İsrail'in idari gözaltı politikası, İsrailli yetkililerin Filistinli bir tutuklunun gözaltı süresini suçlama veya yargılama olmaksızın süresiz olarak uzatmasına izin veriyor. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) geçtiğimiz günlerde İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 116 gazeteciyi öldürdüğünü ve bunun CPJ'nin veri toplamaya başladığı 1992 yılından bu yana gazeteciler için en ölümcül dönem olduğunu bildirdi.