Esha tv
Dünya

İsrail'den rehinelere havadan takip! Yine anlaşmayı ihlal ettiler

Esir takası anlaşmasının 4. gününde İsrail'den bir küstahlık daha geldi. İsrail, Kassam Tugayları'nın Kızılhaç'a teslim ettiği rehineleri İHA'larla gizlice takip ettiği belirlendi. Hamas ise 4'üncü takasta da insanlık örneği sergiledi.

İsrail'den rehinelere havadan takip! Yine anlaşmayı ihlal ettiler
28-11-2023 12:57

HABER7

Hamas ile varılan ateşkes mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi’ndeki hava trafiğini durdurması gereken İsrail yine sözünü tutmadı. İsrail’in esir takasını insansız hava araçlarıyla gizli şekilde takip ettiği öğrenildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), esir takasının 4’üncü gününde Uluslararası Kızılhaç heyetine teslim edilen rehinelerin görüntüsünü yayınladı.

İnsansız hava aracıyla kayda alınan görüntüleri paylaşan işgalci Israil ordusunun, rehineleri ve onları teslim eden Kassam Tugayları savaşçıları takip ettiği deşifre oldu.

27 Kasım’da saat 23.06’da İsrail ordusunun resmi internet sitesine yüklenen video kaydında, rehinelerin sınır kapısından geçerek İsrail işgalindeki topraklara girdiği anların görüntüsü yayınlandı.

Görüntülerin yayınlanmayan kısımlarında hangi bölümleri kapsadığı, Kassam savaşçılarının baştan sona kadar takip edilip edilmediğine ilişkin kritik sorular ise cevapsız kaldı.

İşte o görüntüler: