Esha tv
Gündem

İstanbul ve 21 il için son dakika uyarısı! AKOM ve AFAD'dan peş peşe duyurular

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve AFAD'dan kritik uyarı geldi. Paylaşılan bilgilere göre çok sayıda ilde kuvvetli yağış olacak. İstanbul'da ise kuvvetli yağışların bir hafta sürmesi bekleniyor. İşte hava durumu

İstanbul ve 21 il için son dakika uyarısı! AKOM ve AFAD'dan peş peşe duyurular
01-09-2024 07:33

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kırklareli ve Tekirdağ'a turuncu, İstanbul dahil 22 ilimize ise sarı kodlu yağış uyarısı yaptı.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

22 İLE SARI KODLU UYARI

Sarı kod ile uyarı verilen iller; Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Manisa olarak açıklandı.

HAVA DURUMU

AFAD paylaşımında, Turuncu yağış uyarısı verilen 2 ilden toplam 57 ihbar alındığını ve Karabük ilinde 5 kişinin tahliye edildiğini açıklayarak, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

️️️@meteoroloji_twi’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 2 ilimize Turuncu, 22 ilimize ise Sarı kod ile yağış uyarısı yapılmıştır.

Kırklareli, Tekirdağ.

Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay,…

AFAD (@AFADBaskanlik) August 31, 2024

 


İSTANBUL'DA BİR HAFTA SÜRECEK: KUVVETLİ GELİYOR

 5 günlük yayınlanan tahmin haritalarında bugün de dahil olmak üzere 5 gün boyunca İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AKOM'DAN AÇIKLAMA!

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul il genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM bugün İstanbul genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. AKOM’un açıklamasında, “İstanbul’da güne 24 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte gök gürültülü sağanak yağmur ile başlandı. Sabah saatlerinde başlayan yağışlar akşam saatlerine kadar aralıklarla sürecek. İstanbul il genelinde yerel kuvvetli olması beklenirken, sıcaklıklar ise 29 derece civarında seyredecek” ifadelerine yer verildi.



4 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

İstanbul'da 4 Eylül'e kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenirken yağışların bölgesel olarak kısa süreli kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan, hava sıcaklıklarının 6 Eylül'e kadar mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU






 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ