Esha tv
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç'ten enflasyon muhasebesi uyarısı

Ekonomi - İTO Başkanı Avdagiç, kamuoyunda enflasyon muhasebesi olarak bilinen enflasyon düzeltmesi sisteminin vergi matrahını gerçeklikten uzaklaştıran şekilde artırmayacak ve ilave vergi etkisi olmayacak şekilde düzenlenmesi talebinde bulundu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten enflasyon muhasebesi uyarısı
15-08-2024 10:22
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Şekib Avdagiç, sosyal medya platformu X'teki hesabından hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Enflasyon muhasebesi olarak bilinen 'enflasyon düzeltmesi' sistemi, vergi matrahını gerçeklikten uzaklaştıran şekilde artırmayacak ve ilave vergi etkisi olmayacak şekilde düzenlenmeli.

Çünkü;
- Devam eden yatırımlar için enflasyon muhasebesi yapılarak vergi doğuyor. Bu, işletmeleri finansal açıdan zora sokacak bir durum. Şirketlerin başkaca gelirleri yoksa, yapılan yatırımdan kaynaklanan ve enflasyon muhasebesi sonucu oluşacak verginin doğmaması gerekir.

- KOBİ’lerin, gelirleri yerine ‘yatırımlarından’ vergi verir hale gelmeleri önlenmelidir.

- Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bir tebliğ ile bu konuya açıklık getirmesi isabetli olacaktır.

- Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinin yapılmaması ve bilanço verilmemesi Odamıza üye yüzbinlerce KOBİ’yi rahatlatır.

- Elbette ki konu tek başına bu uygulamanın yıl sonuna ertelenmesi de değil. Yatırım yapmış ve yatırım konusuyla ilgili satış geliri henüz oluşmayan bir şirkete vergi tahakkuk edilmesi gibi bir takım sıkıntılı konuların da kalıcı olarak bertaraf edilmesi şarttır."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ