Esha tv
Gündem

İYİ Parti’de şoke eden istifa! Genel Başkanı Yardımcısı Güner istifa etti. Ece Güner kimdir?

Seçim yenilgisi ve yerel seçimde CHP ile iş birliği teklifini kabul etmeyen İYİ Parti’de sular durulmuyor. İYİ Partili bir üst düzey daha istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, partisinde istifa etti.

İYİ Parti’de şoke eden istifa! Genel Başkanı Yardımcısı Güner istifa etti. Ece Güner kimdir?
14-12-2023 16:17

İYİ Parti’den peş peşe istifa haberleri geliyor. İstifa haberlerine bir yenisi eklendi. İYİ Parti Genel Başkanı Yardımcısı Ece Güner partisinin İstanbul ve Ankara’da yerel seçimlerle ilgili iş birliği teklifini kabul etmemesi nedeniyle partisinde istifa ettiğini duyurdu. 

NE OLMUŞTU

CHP Genel Başkana Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde, İYİ Parti lideri Meral Akşener ziyaret edip, yerel seçimde iş birliği teklifinde bulunmuştu. CHP’nin iş birliği teklifi İYİ Parti GİK toplantısında reddedilmişti.

GİK kararının ardından partiden peş peşe istifa haberleri geldi. İlk olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve GİK üyesi Bahadır Erdem istifa etti.  Erdem’in istifasını İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu izledi.

 CHP ile iş birliğini savunan İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da Genel Başkanları Meral Akşener’in isteği üzerine görevinden istifa etmişti. Özkan, İYİ Partili meclis üyeleri tarafından yeniden İBB Grup Başkanvekili seçilmişti. Özkan’a oy veren 7 belediye meclis üyesi disipline sevk edilmişti.

Son olarak CHP ile ittifakı destekleyen İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevinden alınmıştı. Üçok, partiden istifa etmeyi düşünmediğini açıklamıştı.

ECE GÜNER KİMDİR?

Ece Güner, 1969, Ankara dünyaya geldi. Fransa’da büyüyen Güner, 1992’de, Fransa’nın en iyi hukuk fakültesi sayılan Faculté de Droit et de Sciences Économiques de Paris, Sorbonne (yeni adıyla, Paris II, Pantheon-Assas) Üniversitesi’nden en üst dereceyle mezun oldu. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi'nde denklik eğitimini tamamladı. 

1994 yılından beri İstanbul Barosu'na kayıtlı olan Ece Güner, özellikle sınır ötesi birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler, kamu-özel ortaklıkları ve finansman projelerinde Türkiye'nin önde gelen avukatlarından biridir.  

2018’de, Ülkem İçin Çare kitabını yayımladı. Ece Güner , anadil seviyesinde Fransızca ve İngilizce, orta seviyede Almanca biliyor. Evli ve çocuklu. İstanbul’da yaşıyor

 

 

Etiketler iyi parti istifa ece güner
Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ