Esha tv
Gündem

'İzmir'de heykeli dikilecek' iddialarına Cemil Tugay'dan yanıt!

İzmir’de yıldız futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönündeki iddialara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan yanıt geldi. Tugay, 'İzmir'e Bozkurt işareti yapan bir futbolcu heykeli dikmeyeceğiz' dedi.

'İzmir'de heykeli dikilecek' iddialarına Cemil Tugay'dan yanıt!
13-08-2024 14:53
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....  

İzmir Büyükşehir'in olağan ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.

Meclis toplantısında EURO 2024'te Avusturya maçının ardından Milli Oyuncu Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapması nedeniyle UEFA'nın iki maç ceza vermesi de gündeme geldi.

OY BİRLİĞİ İLE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesini önerdi.

Öneri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi.

"BOZKURT İŞARETİ YAPAN FUTBOLCU HEYKELİNİ DİKMEYİZ"

Söz konusu durum, kamuoyuna 'İzmir’e Merih Demiral’ın heykeli dikilecek' biçiminde yansıyınca tartışmalara sebep oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu.

Tugay, nezaketen MHP'nin talebinin komisyona sevk edildiğini belirterek, "Böyle bir ihtimal olabilir mi? Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelimi İzmir'e dikmeyiz. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler" dedi.

"CİDDİYE ALINMASI BİLE TUHAF"

Cemil Tugay’ın ifadeleri şu şekilde:

Meclis başkanvekilimiz direkt burada reddetmeyelim, komisyona gönderelim, oradan ret çıkar diye böyle bir şey yapmış. Kendince bir nezaket yapmış yani. Yani böyle bir ihtimal olabilir mi ya gözünüz seveyim. Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir’e yani. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler. Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey? Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu. Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Yani bir arayıp sorsalar da böyle bir karar var mı diye ya? Komisyona havale edilmesi bu önergenin kabul edildiği anlamına gelmez ki.

"BAHSİ GEÇEN HEYKELİ DİKME KARARI YOKTUR"

Bu açıklamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de konuya ilişkin basın duyurusu yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Merih Demiral’ın İzmir’e heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmadığın bildirdi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği, ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ