Esha tv
Spor

Joao Mario krizi! 30 milyon Euro istiyorlar

Tüm Spor - Sporting, Joao Mario’nun Inter’den Benfica’ya geçişinde sözleşme ihlali olduğunu iddia ederek 30 milyon Euro talep ediyor.

Joao Mario krizi! 30 milyon Euro istiyorlar
12-09-2024 10:53

Portekiz’in köklü kulübü Sporting, 2016 yılında 40 milyon Euro'ya Inter’e transfer edilen Joao Mario’nun sözleşmesindeki bir maddeye dayanarak İtalyan ekibinden 30 milyon euro talep etmeye devam ediyor. Yeşil-beyazlı kulüp, geçtiğimiz aylarda Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurarak, davanın 9 Aralık'ta görüşülmesini talep etti.

Bu anlaşmazlık, bu sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Joao Mario’nun 27 Ağustos 2016’da, Avrupa Şampiyonluğu'ndan yeni dönen Portekizli yıldızın Inter'e transferi ile başladı. Sporting’in avukatlarına göre, sözleşmede yer alan bir madde Inter’i ve oyuncuyu, Mario’nun başka bir Portekiz kulübüne transferi halinde 30 milyon euro ödeme yükümlülüğü altına sokuyordu.

Joao Mario, Inter'den Sporting'e bir yıl kiralık gittikten sonra, Temmuz 2021'de Inter ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Ancak bu fesih anlaşmasının hemen ardından oyuncu, Sporting’in en büyük rakibi Benfica ile sözleşme imzaladı.

JOAO MARIO'NUN TRANSFER SÜRECİ

Sporting cephesi, hem Joao Mario’nun hem de Inter’in bu fesih anlaşmasını 30 milyon Euro'luk maddeyi aşmak için imzaladıkları şüphesiyle harekete geçti.

Bu nedenle, yeşil-beyazlılar 2021 yılında yasal adımlar atarak, Temmuz 2022’de Lizbon İş Mahkemesi’ne başvurdu. Ekim 2022’de ise FIFA'ya başvurarak bu maddenin tanınmasını talep etti.

FIFA, Sporting’in talebini reddetti. Inter’in mali tablolarında da yer alan açıklamaya göre, Portekiz kulübü 30 milyon Euro'luk talebini 10 Ağustos 2022 tarihinde resmen iletti. Ancak FIFA, 10 Temmuz 2023 tarihinde Sporting’in itirazını tamamen reddetti.

9 ARALIK'TA DURUŞMA

Sporting, FIFA'nın bu kararının ardından Eylül 2023'te Lozan'daki Spor Tahkim Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme, davayı 9 Aralık'ta görecek. Sporting’in Inter ile olan bu uzun süren yasal mücadelesi, bu tarihte yeni bir boyut kazanabilir.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ