Ekonomi

Kamuda tasarruf dönemi başlıyor: İşte alınan tedbirler

Ekonomi - Kamuda tasarruf paketi kapsamında, yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak, kamuda personel servisi hizmeti bitecek, yönetim kurulu ücretlerinde üst sınır olacak, yabancı menşeili araçların kullanımı yasaklanacak.

Kamuda tasarruf dönemi başlıyor: İşte alınan tedbirler
13-05-2024 14:07

 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu.

* Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor.

* Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor.

* Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor.

* Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.

* Kamuya personel alımına sınırlama getiriliyor.

İŞTE KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ

Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar: 

En önemli önceliğimiz hayat pahalılığını sorun olmaktan çıkarmak, sürdürülebilir büyüme için düşük tek haneli enflasyon olmazsa olmaz.

TCMB enflasyonu düşürmek için para politikası dahil kendi alanında tedbiri alıyor. Bizlerde bugün açıklayacağız paketle ve yakında açıklayacağımız adımlarla dezenflasyon sürecine katkıda bulunacağız.

Açıklayacağımız paket son paket olmayacak, önümüzdeki dönemde bir çok adım atacağız. Bugünkü tedbir setini geçmişteki uygulamalardan faklı kılan üç tane husus var. Birincisi kamuda verimliliği artırarak tasarrufu hedefliyoruz. Bu paketle birlikte güçlü bir izleme, raporlama ve yaptırım modelini hayata geçiriyoruz. Tüm kamu bu tedbir paketinin kapsamındadır.