Esha tv
Dünya

Kasıtlı mı yapıldı? Komşu ülkeye şok suçlama:

BNP Genel Sekreter Yardımcısı Shahid Uddin Chowdhury Annie, Hindistan'ın baraj kapaklarını açarak Bangladeş'te sel felaketine neden olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Kasıtlı mı yapıldı? Komşu ülkeye şok suçlama:
26-08-2024 21:57
26-08-2024 22:32

Haber7

Bangladeş'te yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgeler arasında Feni, Comilla, Chittagong, Khagrachari, Noakhali, Moulvibazar, Habiganj ve Brahmanbaria bulunuyor. Yaklaşık 4 milyondan fazla kişi selden etkilendi ve en az 35 kişi hayatını kaybetti.

HİNDİSTAN'I SUÇLADI

Bangladeş'te meydana gelen şiddetli yağışlar ve Hindistan'dan gelen su taşkınları nedeniyle sekiz bölgede sel felaketi yaşanıyor. Laxmipur bölgesinde yaptığı bir konuşmada Hindistan'ı suçlayan Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) Genel Sekreter Yardımcısı Shahid Uddin Chowdhury Anee, selden etkilenen vatandaşlara yardım etmek için parti olarak önceliklerinin bu olduğunu belirtti. 

"HİNDİSTAN BARAJ KAPAKLARINI AÇIP SUYU SERBEST BIRAKTI"

Bangladeş'te meydana gelen şiddetli yağışlar ve Hindistan'dan gelen su taşkınları nedeniyle sekiz ilde sel felaketi yaşanıyor. BNP liderlerinden Shahid Uddin Chowdhury Anee, önceliklerinin selden etkilenen vatandaşlara yardım etmek olduğunu belirtti. Annie, "Şu anda gelen sel suyu, normal bir yağmur ya da doğal afetin suyu değil, komşu ülke Hindistan baraj kapaklarını açıp suyu serbest bıraktı. Bu nedenle ülkemizin insanları mağdur oldu. Hindistan, düşmanlık yaparak Bangladeş halkına zulüm ve baskı yapıyor." dedi.

"DAHA ÖNCE HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUM"

Annie, Laxmipur bölgesinde düzenlenen bir yol toplantısında bu açıklamaları yaptıktan sonra, sel felaketinden etkilenenlere yardım malzemeleri dağıttı ve zarar gören bölgeleri ziyaret etti. Ayrıca Annie, "Şu anki çaresizlik, daha önce hiç görülmemiş bir durum. BNP, selden etkilenen her evin kapısına yardım ulaştıracak. Ayrıca, her vatandaşın devlet yardımı alabilmesi için geçici hükümete çağrıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

RESMİ OLARAK SORULACAK

Bangladeş Hükümeti, selin nedenlerini resmi olarak Hindistan'dan sormayı planlıyor. Çevre, Orman ve İklim Değişikliği Danışmanı Syeda Rizwana Hasan, Hindistan'ın Bangladeş'e sel baskınına neden olan su bırakma politikasının inceleneceğini ve bu konuda iki ülke arasındaki anlaşmalar çerçevesinde adım atılacağını belirtti.

HİNDİSTAN İDDİALARI REDDETTİ

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Farakka Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla ilgili açıklama yaparak, suyun normal bir mevsimsel olay sonucu Bangladeş'e doğru aktığını ve bu durumun olağan olduğunu savundu. Ayrıca, baraj kapaklarının açılmasıyla ilgili Bangladeşli yetkililere bilgi verildiği ifade edildi. Hindistan, sel baskınlarının bu yılki yoğun yağışlar nedeniyle olduğunu öne sürdü. 

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ