Esha tv
Dünya

Kassam komutanı vuruldu mu? Hamas’tan net açıklama

Terör devleti İsrail'e karşı Gazze Şeridi'nde kurtuluş savaşı veren Kassam Tugayları'nın Genelkurmay Başkanı Deif'in vurularak şehit edildiği iddiasıyla ilgili Hamas

Kassam komutanı vuruldu mu? Hamas’tan net açıklama
15-08-2024 16:17
15-08-2024 16:25

HABER7

Terör devleti İsrail’in, Gazze Şeridi’nde düzenlenen hava saldırısında Hamas askeri lideri Muhammed Deif’in şehit edildiğine dair iddiasının yalan olduğu bir kez daha teyit edildi.

Han Yunus’ta sivillerin katledildiği 13 Temmuz’daki soykırım saldırısında komutan Deif’in de vurulduğunu iddia eden İsrail’in 1 Ağustos’ta gündeme taşıdığı iddianın gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

KOMUTAN HAYATTA, ORDUNUN BAŞINDA

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, Kassam Tugayları komutanı Muhammed Deif’in hayatta olduğunu söyledi.

Katar’ın başkenti Doha’da American Associated Press’e konuşan Hamdan, “Muahmmed Deif iyi ve İsrail’in onun adını anarak yaptığı şey, katliamı haklı çıkarmak için bir bahane olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu korkunçtu ve İsrail’in güvenli ilan ettiği bölgeydi.” dedi.

13 Temmuz'da, Han Yunus'un batısında, İsrail ordusunun siviller için “güvenli” olarak sınıflandırdığı El Mawasi bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin çadırlarını hedef alan hava bombardımanı düzenlenmişti. 90 Filistinli’nin şehit olduğu terör saldırısında, aralarında düzinelerce çocuk ve kadının da bulunduğu 300 kişi yaralanmıştı.

Merkezi Londra'da bulunan Jewish Chronicle, Gazze Şeridi’nde dilenci ve sebze satıcısı kılığına giren İsrail ajanlarının, Muhammed Deif’e suikast düzenlediğini iddia etmişti. İsrail Savunma Kuvvetleri de 1 Ağustos’ta yapılan açıklamada Deif’i ortadan kaldırdıklarını savunmuştu. Hamas liderlerinden İzzet el-Rişk ise Deif’in hayatta olduğunu söylemişti.

Deif, daha önce 7 kez suikast girişimini atlatarak hayatta kalmıştı. “Kamuflaj ustası” olarak isimlendirilen Deif, 7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı operasyonunun talimatını veren askerî liderdi.

 

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
Kassam komutanı vuruldu Hamastan net
59 OKUNMA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ