Esha tv
Dünya

Kırgız lideri öfkelendiren evlenme teklifi! Hapse attırdı

Kırgızistan Devlet Başkanı, ülkenin güneyinde meydana gelen ölümcül sel felaketi sırasında 'utanç verici derecede gösterişli' bir evlilik teklifi sahneleyen ve bunun için hükümetin helikopterini kullanan yeğenin nişanlısını hapse attı.

Kırgız lideri öfkelendiren evlenme teklifi! Hapse attırdı
30-07-2024 07:07
EshaHaber Gündem Haberler

Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov, Aftandil Sabyrbekov'un, güzellik kraliçesi olan yeğeni Lazzat Nurgozhoeva'a yaptığı evlilik teklifinde hükümete ait helikopteri kullanmasına öfkelendi.

HAVAİ FİŞEKLER EŞLİĞİNDE EVLENME TEKLİFİ

Gösterişli evlenme teklifinin videosunda, beyazlar giymiş genç çiftin Kırgız Acil Durumlar Bakanlığı'na ait üç helikopterden biriyle dağ yamacındaki bir yere uçtuğu görülüyor.

Helikopterden alkışlar içerisinde inen çift, ele ele patika bir yolda yürüdükten sonra çiçeklerden yapılmış dev bir kalbin önünde buluşuyor ve bu sırada arka planda havai fişekler patlıyor.

2020 yılında "Kırgızistan Güzeli" seçilen, Devlet Başkanı Caparov'un 23 yaşındaki yeğeni Lazzat Nurgozhoeva evlenme teklifine ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı ve adeta kıyamet koptu.

GÖRÜNTÜLER DEVLET BAŞKANINI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Kısa sürede viral hale gelen video, iktidara geldiğinden beri politikacıları halkın paralarını israf ettiği için eleştiren Caporov'u çileden çıkardı.

Yerel medyaya verdiği bir röportajda "Yeğenim için halktan özür diliyorum" diyen devlet başkanı, Sabyrbekov'un yeğenini sevmediğini ve onunla sadece kendine siyasi destek sağlamak ve yasadışı faaliyetlerini gizlemek amacıyla evlenmek istediğini söyledi.

ÖZÜR DİLEMEYİNCE SABRI TAŞTI: TUTUKLANMASINI EMRETTİ

Sabyrbekov'un kamuoyu önüne çıkıp özür dilememesi Caparov'un sabrını taşırdı ve iki hafta sonra yeğeninin nişanlısının tutuklanmasını emretti.

Yerel medyada yer alan haberlerde Sabyrbekov'un uyuşturucu ile bağlantılı suçlar nedeni ile tutuklandığı belirtildi.

KIRGIZİSTAN'DAKİ SEL FELAKETİ

Kırgızistan'da sel nedeniyle 6 ayda 22 kişinin öldüğü ve 4 bin 551 evin hasar gördüğü bildirildi.Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Azamat Mambetov geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında ülkede meydana gelen sellerin etkilerine ilişkin bilgi verdi.

Bu yılın ilk yarısında Kırgızistan genelinde 80 sel meydana geldiğini belirten Mambetov, "Sel nedeniyle 6 ayda 22 kişi öldü, 4 bin 551 ev hasar gördü, 76 ev yıkıldı. Ayrıca 68 kamu binası, 404 kilometre iç yol, 568 hektar arazi, 69 köprü, 87 otomobil hasar gördü." dedi.

Mambetov, yıl başından bu yana Bakanlığın 56 uyarı bildiriminde bulunduğunu ifade ederek, doğal afetlerden kaynaklanan maddi zararın 13 milyon dolar olduğunu aktardı.

Ülkede tahliye ve boşaltma kararı alınan bölgelerde 3 bin 888 ailenin yaşadığını belirten Mambetov, bu ailelerin devlet tarafından yapılacak desteğe rağmen göç etmediklerini kaydetti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ