Esha tv
Gündem

Kış lastiği ne zaman takılacak 2024? Kış lastiği takmama cezası ne kadar?

2024 kış lastik uygulamasının ne zaman başlayacağı, araç sahipleri ve şoförler tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Havaların soğumasıyla beraber don yaşanması ve araç lastiklerinin kaymaması için kış lastiklerinin takılması gerekiyor. Peki, Kış lastiği ne zama

Kış lastiği ne zaman takılacak 2024? Kış lastiği takmama cezası ne kadar?
23-09-2024 11:23

Kış aylarına az bir zaman kala araç sahipleri kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Her yıl düzenli olarak belirlenen tarihlerde zorunlu olarak araçlara takılmakta olan kış lastiklerinin hangi araçlar için zorunlu olduğu, kış lastiği takmama cezasının ne kadar olduğu sorgulanıyor. Peki, Kış lastiği ne zaman takılacak 2024? Kış lastiği takmama cezası ne kadar?

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILACAK 2024?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık'ta başlıyor.

Bu bağlamda, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanmaları gerekiyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği takmama cezası 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 bin 69 TL olarak belirlendi.

HANGİ ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil fakat can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması kritik öneme sahiptir.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ