Esha tv
Gündem

Komisyonda başıboş köpek tartışması: Muhalif milletvekilleri acılı annenin üzerine yürüdü!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, başıboş köpeklere ilişkin düzenleme için toplandı. Komisyonda gergin anlar yaşandı. Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, toplantıya ara vermek zorunda kaldı.

Komisyonda başıboş köpek tartışması: Muhalif milletvekilleri acılı annenin üzerine yürüdü!
17-07-2024 17:32

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi görüşmeleri başladı. Teklifin görüşüldüğü komsiyon gergin başladı. İlk olarak

Muhalefet parti milletvekilleri ilk olarak salonun yetersiz olduğunu söyleyerek, toplantı salonunun değiştirilmesini istedi. Talebin üzerine toplantıda sesler yükseldi. 

TARTIŞMA ÇIKTI, ARA VERİLDİ

Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi bu talebe olumsuz yanıt verince milletvekilleri tepki gösterdi. Toplantıda AK Parti milletvekilleri ile DEM Parti milletvekilleri arasında tartışma da yaşandı.

AK Parti milletvekilleri, toplantıda sokak köpeklerinin yaraladığı çocukların fotoğraflarını gösterdi.

Muhalefet milletvekillerinin taleplerinde ısrar etmesi üzerine tartışma yaşandı. Komisyon Başkanı Kirişci, toplantıya ara verdi.

Komisyon görüşmeleri daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alındı.

ÇOCUĞUNU KAYBEDEN ANNENİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Komisyon toplantısına, Antalya'da başıboş sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın acılı annesi Derya Pınar da katıldı.

Toplantı esnasında kanunla ilgili konuşan AK Partili milletvekilinin "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" ifadesine anne Derya Pınar destek verince, muhalefet milletvekilleri acılı anneye tepki gösterdi.

Tepki karşısında şaşkına dönen anne Derya Pınar, ölen çocuğunun ayakkabılarını muhalefet vekillerine gösterdi.

CHP, DEM Parti ve TİP'li milletvekilleri ise "Senin çocuğunu AK Parti öldürdü" diyerek annenin üzerine yürüdüler.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ