Makarna, hızlı ve pratik olması sebebiyle herkes tarafından sevilen ve tercih edilen bir yemektir. Makarnanın bu kadar pratik bir şekilde hazırlanması ve ezbere bilinen soslar ile servis edilmesi onun basit bir yemek olduğunu düşündürmektedir. Aslında makarna iyi bir elden, iyi bir sos ile servis edildiğinde bambaşka bir lezzet ortaya çıkarır. Közlenmiş patlıcan soslu makarna da bu soslardan bir tanesidir.
Patlıcan ve biberleri ocakta közlenerek ince ince doğranır ve haşlanan makarna ile buluşur. Közlenmiş patlıcan ve biber aromasını makarnaya vererek alışılagelmişin üstünde bir lezzet ortaya çıkarır. Patlıcanı ve biber közlemeye vakti olmayan kişiler ise hazır közlenmiş sosları tercih ederek aynı tada erişebilirler.
KÖZLENMİŞ PATLICAN SOSLU MAKARNA TARİFİ
2 KİŞİLİK   /   HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA   /   PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Közlenmiş patlıcan soslu makarna tarifi için malzemeler;
Yarım paket makarna,5 adet çeri domates,1 adet kapya biber,2 adet patlıcan,2 diş sarımsak,3 yemek kaşığı zeytinyağı,Maydanoz,TuzKözlenmiş patlıcan soslu makarna tarifi nasıl yapılır;
Patlıcanları ve biberleri bıçakla delerek ocak üzerinde közlemeye bırakın.Aynı zamanda bir tencereye yeterli miktarda su koyun ve kaynatın.Kaynayan suyun içerisine tuz ve makarnaları ilave edip pişirin. Makarnayı haşlandıktan sonra sosuyla da bir süre pişireceğiniz için paketin üzerindeki süreden 2-3 dakika daha önce alın.Közlenen biberi ve patlıcanları bir kabın içerisine koyup üzerine streç film kapatın. Bu sayede kabukları daha kolay soyulacaktır.Patlıcan ve biberin kabuklarını temizleyip güzelce doğrayın.Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin ve bir sos tavasında ezdiğiniz sarımsaklar ile soteleyin.Sotelenen domateslerin içerisine közlenmiş patlıcan ve biberi de ilave edip pişirmeye devam edin.İçerisine damak tadınıza göre tuz atıp haşlanan makarnaları da içerisine ekleyin.Bu şekilde yaklaşık 2-3 dakika tüm aromalar birbirine geçene kadar pişirin.Sosla bütünleşen közlenmiş patlıcan soslu makarnanızı servis tabaklarına alın ve üzerine kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber