Krem brule, süt ve kremanın buluşmasıyla ortaya çıkan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle çay ve kahve ikramlarının yanında az malzemeyle hızlıca hazırlanabilen tatlı seçeneği olarak değerlendirilebilir. Krem brule, Fransa'nın klasikleşmiş bir tatlısı olsa da evde de birkaç malzemeyle hızlıca hazırlanabilir. İşte ev yapılı krem brule tarifi...
Kram Brule Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
400 ml krema
100 ml süt
4 adet yumurta sarısı
60 gr toz ÅŸeker
1 paket vanilya
Üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Evdeki malzeme ve imkanlarla oldukça baÅŸarılı bir krem brule yapılabilir. Krem brule yapmaya baÅŸlarken ilk olarak süt ve krema orta boy bir tencereye alınır. Kısık ateÅŸte kaynamaya bırakılır. DiÄŸer taraftan yumurta sarısı, 60 gr toz ÅŸeker ve vanilya iyice karıştırılarak kremsi bir yapı elde edilir.Â
Kaynamaya baÅŸlayan süt ve kremanın içine yumurta ve ÅŸeker karışım yavaÅŸ yavaÅŸ ve karıştırarak eklenir. Ä°yice karıştırdıktan sonra hazırlanan karışımın içinde hiçbir pütür kalmaması için süzülür. 20 dakika kadar dinlendirilir.Â
Karışım dinlenirken fırın tepsisinin içi biraz su ile doldurulur. Tatlı kaplarının içine hazırlanan karışımdan eklenir ve fırın tepsisine sıralanır. 125 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar piÅŸirilir.Â
Fırından çıkarılan tatlılar ilk önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutulur. Her bir kasenin üzerine şeker serpiştirerek pürmüz yardımıyla yakılarak servis edilir. Eğer evde pürmüz yoksa fırının üst kısmını yakarak tatlıları sıcak kısma yakın olarak 1a dakika fırında bekletirebilir. Afiyet olsun...