Esha tv
Yaşam

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?

Lahana ve karnabahar besin değeri çok yüksek ancak pişirirken yaydığı koku yüzünden pek sık tercih edilmeyen sebzelerdir. Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuyu önleme yöntemlerini sizler için derledik.

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?
15-12-2023 13:23

Lahana ve karnabahar, en besleyici ve sağlıklı sebzelerden bir tanesidir. Vitamin, mineral, lif ve omega 3 ve 6 bakımından zengindir. Ancak bu tarz sebzeler ısıya ne kadar maruz kalırsa o kadar fazla kükürt salgılar. Bu salgılanan kükürtte ortamda garip bir kokunun oluşmasına, hatta pişirme işlemi bittikten sonra da kokunun uzun süre içeride kalmasına neden olur.

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?

Yapılan araştırmalarda lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku çoğu insanı rahatsız ederek bu tarz yemeklere mesafeli olmasına, yemekten ve yapmaktan kaçınmasına sebep olduğunu ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan bu koku evin içine de sinerek evin genel kokusunu değiştirdiği için çok rahatsız edici bir sorun olarak görülmekte ve bu sebzelerin tercih edilmemesini etkilemektedir.

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?

Aslında bu kadar sağlıklı ve besleyici sebzeleri tüketmemek büyük bir hatadır. Üstelik lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuyu önlemek için birden fazla yöntem bulunur. Kokusu sebebiyle birçok evde pişirilmekten vazgeçilen karnabahar ve lahanayı bu yöntemler ile gönül rahatlığıyla pişirebilir aynı zamanda kokuyu sıfıra indirebilirsiniz.

İşte lahana ve karnabaharı pişirirken ortaya çıkan kokuyu önleme yöntemleri…

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?

LAHANA VE KARNABAHAR PİŞİRİRKEN KOKU OLUŞMAMASI İÇİN NE YAPILMASI GEREKİR?

Lahana ve karnabahar pişirme işlemini buharda ya da düdüklü tencerede yapıyorsanız suyuna birkaç defne yaprağı, bir çorba kaşığı süt ya da bir çay bardağı beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Bu malzemelerden herhangi biri eklendiğinde lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuyu bastıracak ve ortadan kaldıracaktır.

Domates sosundaki ekşilik nasıl giderilir? Domates sosundaki ekşiliği gidermek için en etkili 6 yöntemDomates sosundaki ekşilik nasıl giderilir? Domates sosundaki ekşiliği gidermek için en etkili 6 yöntem

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuyu önlemek için bir diğer yöntem ekmek ve sirke/limon yöntemidir. Bir dilim ekmeği sirke ya da limon ile ıslatın. Lahana ya da karnabahar pişireceğiniz tencerenin yanına koyun ve normal bir şekilde işinize devam edin. Sirke ile ıslatılan ekmek kokuları emerek, mutfağa yayılmasını önleyecektir.

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuları önlemek için bir diğer ve keskin yöntem pişirme suyuna bir dilim limon ya da 2 yemek kaşığı sirke eklemektir.

Coleslaw (Lahana salatası) nasıl yapılır? Lahana salatası tarifiColeslaw (Lahana salatası) nasıl yapılır? Lahana salatası tarifi

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuları önlemek için bir kahve fincanı sirke ya da patatesi tencerenin yanına koyarak kokuları absorbe etmesini sağlayabilirsiniz.  Bu sayede koku mutfağa yayılmayacak ve sorunsuz bir şekilde yemeğinizi pişirmiş olacaksınız.

Buharda haşlanmış sebze salatası nasıl yapılır? Haşlanmış sebze salatası tarifiBuharda haşlanmış sebze salatası nasıl yapılır? Haşlanmış sebze salatası tarifi

LAHANA VE KARNABAHAR PİŞİRDİKTEN SONRA KALAN KOKUYU GİDERME YÖNTEMİ

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan koku nasıl önlenir?

Lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuyu yok edemediyseniz ve mutfağınız dâhil evinizin içinde garip bir koku hâkimse, yemek pişirdikten sonra havayı değiştirmek için bir tencere içerisine su doldurun. Suyun içerisine birkaç defne yaprağı, limon dilimleri ve sirke ekleyin. 10 dakika boyunca kaynatın. Bu karışım oda parfümü görevi görecek ve evdeki kötü kokuyu gidererek yerine ferah bir hava bırakacaktır.

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanlarıMuhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ