Esha tv
Ekonomi

LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi'yle 1000 genci sörfle tanıştırıyor

Ekonomi - LC Waikiki, Hatay'ın Samandağ bölgesinde gençlerin sosyalleşmesine, özgüven kazanmasına ve yeni yetkinliklere sahip olmasına olanak tanıyacak Hatay Sörf Merkezi projesinin ana sponsorluğunu üstlendi.

LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi'yle 1000 genci sörfle tanıştırıyor
20-08-2024 15:52

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16 yaş altındaki öğrencileri ücretsiz sörfle buluşturan proje, deprem afeti sonrası gençlerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sunmayı, bölgeye de sörf odaklı kalıcı bir turizm alanı kazandırmayı amaçlıyor.

1000 öğrenciyle birinci seviye temel sörf eğitimlerine başlanırken bu seviyede ilerleme kaydeden ve istekli olan öğrenciler, ikinci seviye eğitim programı ile sörf yeteneklerini geliştirecek. İkinci seviye eğitim programından seçilen öğrenciler ise üçüncü seviye Sörf Liderlik Eğitimi'ne başlamaya hak kazanarak kış aylarında da eğitimlerine devam edecek.

Sürdürülebilir bir proje olması amaçlanan Hatay Sörf Merkezi kapsamında, tüm sene boyunca ileri seviye sörf eğitimlerinden geçen 20 genç, gelecek yaz başlayacak yeni dönemde akranlarına sörf eğitmenliği yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül Yılmaz, faaliyetlerinin yanı sıra topluma değer oluşturmanın en çok önem verdikleri konuların başında geldiğini kaydetti.

2023'te meydana gelen deprem felaketinde de bu bakış açısıyla hareket ettiklerini belirten Yılmaz, bölge halkına destek olmak ve yaralarını sarmak için barınma başta olmak üzere giyinme, okul tadilatları ve eğitim bursu yardımlarını ulaştırdıklarını aktardı.

Yılmaz, ''Deprem sonrasında bölgedeki çocuklara ve yetişkinliklere çeşitli projelerle ulaşılmakla birlikte, sahada yapılan çalışmalarda gençlerin es geçildiğine dair geri dönüşler aldık. Ana sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz bu projeyle bölgedeki gençlere ulaşmak, onlara dokunmak istiyoruz. Sörfü tercih etmemizin sebeplerinden biri Samandağ'ın sörf sporuna çok uygun olması. Bununla beraber su sporlarının ve özellikle sörfün rehabilite edici bir etkisi var. Bu da özellikle deprem gibi afetlerde gençlerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sağlıyor. Gençleri bu sporla tanıştırarak rehabilitasyon süreçlerine destek olmayı, uzun vadede yeni sporcular ve sörf eğitmenleri yetiştirmeye katkı sağlamayı amaçlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Genç sörfçülerimizin, bölgenin sörf odaklı turizm dönüşümüne liderlik etmesini amaçlıyoruz''

Hatay Sörf Merkezi’nin kurucusu ve eğitmeni Deniz Toprak da eğitimlerin kış boyu devam edeceğini ve gelecek yılın Haziran ayında 2025 grubu için çalışmaların başlayacağı bilgisini paylaştı.

Projenin, gençleri sörfle tanıştırmak için önemli bir başlangıç olacağına işaret eden Toprak, 'Başlangıç seviyesi eğitimleri için öngördüğümüz 1000 kişilik kontenjanı dolduruyoruz. Projede gelecek sene hedefimiz ise 2 bin gence ulaşmak. Türkiye'nin en uzun yaz mevsiminin, en sıcak denizinin ve en uzun başlangıç seviye dalga periyodunun olduğu deniz Samandağ. Buranın dalga sörfü turizminin lokomotifi olmasını, Hatay Sörf Merkezinde yetişen genç sörfçülerimizin, bölgenin sörf odaklı turizm dönüşümüne liderlik etmesini amaçlıyoruz.' açıklamasında bulundu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ