Esha tv
Gündem

LGBT sorunu cezaevlerine taştı!

ABD ve Batı kamuoyunun toplumlara örnek olarak sunduğu eşcinsel hayat biçimi birçok sosyal buhrana sebep oluyor. Aile ve toplum bütünlüğünü bozan eşcinsellik, suça karışan LGBT'lilerin cezaevlerinde de kargaşaya yol açmasına neden oluyor.

LGBT sorunu cezaevlerine taştı!
22-08-2024 13:43

HABER7

Cinsiyet değişikliği yapan şahısların suç işlemeleri halinde hapishanede hangi koğuşta kalacağı tartışma konusu oldu.

Önceki gün kesinleşmiş birçok cezası dolayısıyla aranan ve Muğla’da yakalanan Hülya Yıldırım’ın kamufle olmak için cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğu ortaya çıkmıştı. Fırat Sedat Yıldırım adı altında yaşamaya başlayan ve bu isimle sahte kimlik düzenlediği belirlenen şahsın cezaevinde hangi cinsiyet koğuşunda hapis yatacağı sorusu gündeme gelmişti. Sivas Madımak hadisesi dolayısıyla cezaevinde tutulan sanıkların ortak avluyu kullandıkları koğuşlara da eşcinsellerin yerleştirildiği ve büyük rahatsızlığa sebebiyet verdiği ortaya çıktı.

27 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Hülya, Fırat Sedat Yıldırım olarak yakalandı27 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Hülya, Fırat Sedat Yıldırım olarak yakalandı

DİNDAR MAHKUMUN OLDUĞU BÖLÜME EŞCİNSEL ZANLI

Sivas Davası sanığı Zafer Yelok, cezaevinde yaşadığı travmanın yanı sıra, hapishane idaresinin kendisini ve diğer mahkumları nasıl zor durumda bıraktığını kaleme aldığı mektupla anlattı. 63 yaşında olan ve 32 yıldır cezaevinde tutulan Yelok, cezaevinde ‘travesti’ mahkumlarla yaşadığı sıkıntıları ve bu durumun kendisi üzerinde yarattığı psikolojik baskıyı aktardı. Yelok, özellikle havalandırma saatlerinde yaşadığı sorunlara ve kötü muameleye dikkat çekti.

Zafer Yelok, Yeni Akit gazetesinde yayınlanan mektubunda, “Ben 63 yaşındayım ve suçsuz günahsız yere 32 senedir dört duvar arasında yaşlanıyorum. Buna rağmen Allah’a hamd ediyorum. Bu ceza yetmezmiş gibi bir de cezaevinde zulüm görüyoruz. Benim kaldığım bölüme erkekten dönme sapkın insanları verdiler. Benimle konuşmak istediler. Ben de ‘sizinle benim ne işim olur’ dedim. Bunu der demez ağızlarında ne kadar kötü kelime varsa hepsini söylediler. Zaten 1 saat havalandırmam var onu da bana iftira atarlar diye bahçeye çıkamıyorum. Akşama kadar burada bulunan insanlarla sözlü seks yapıyorlar, anlatamayacağım ifadeler kullanıyorlar” dedi.

‘SAPIK DEĞİLİM’ DEDİ DİYE...

Yelok, yaşananların kamera kayıtlarıyla belgelendiğini ancak disiplin işlemi yapılmadığını vurguladığı mektubunda, “Buraya Ömer diye bir genç çocuk hücre yatmaya geldi. Çocuğa kötü bir kelime kullanmışlar. Çocuk da ‘ben sizin gibi sapık değilim’ dediği için Ömer’e yapmadıkları pislik kalmadı. Yapılanlar kameralar tarafından kaydedildiği halde hakkında hiçbir disiplin işlemi yapılmadı. İki tane cam kırdı diye hücre cezası verdiler ama odasında televizyon var. Hiçbir hücre cezalısına verilmeyen televizyon bunlara neden veriliyor? Bunlar cezaevinde erkeklerin olduğu yere kadar girdiyse Allah sonumuzu hayır etsin.” sözlerini sarf etti.

_____________

VEFAT EDEN ANNE BABASINI BİLE ZİYARET EDEMEDİ

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun cezaevinde ziyaret ettiği isimler arasında yer alan Zafer Yelok, 28 Şubat davasından mahkum olan darbecilerin tahliye edilmesine de tepki göstermişti.

Sivas davası sanığından '28 Şubat' tepkisiSivas davası sanığından '28 Şubat' tepkisi

Sivas davası sanığı Zafer Yelok, Tokat Çamlıbel Kapalı Cezaevi’nden kaleme aldığı mektupta 28 Şubat cuntacılarının mağdur gibi gösterilmeye çalışılmasının kendilerini çok üzdüğünü, bu kişilerin dindar insanlara en ağır zulmü yaptıklarını ifade etmişti. Yelok, cezaevindeyken vefat eden anne ve babasının cenazesine katılmasına bile müsaade edilmediğini yazmıştı.

Sivas davası sanığından '28 Şubat' tepkisi

 

Haber için tıklayın

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ