Limonlu avokado, vitamin ve mineral bakımından zengin, antioksidan deposu bir karışımdır. Düzenli olarak limonlu avokado ezmesi tüketen kişilerin iç organlarında meydana gelen toksinler en doğal şekilde atılır ve temizlenir. Avokado, sağlıklı yağ ve lif kaynağıdır. Bu yüzden de bağırsakların sağlığı için oldukça önemlidir. Avokado, taze sıkılmış limon suyu ile birleştiğinde tam bir şifa deposu olarak bedeni baştan aşağı yeniler.
Kereviz faydaları nelerdir? Kereviz nasıl tüketilir?
Limonu Avokado Faydaları Nelerdir?
Avokadonun en belirgin faydası, bağırsak sağlığını korumasıdır. Lif kaynağı olan avokado, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.
Zengin lif kaynağı olan avokado ve limon karışımı, uzun süre tok tutar. Özellikle diyet yapanların bir öğünlerinde avokado ve limona yer vermeleri tavsiye edilir.
Göz sağlığını korur, görme yetisini destekler.
Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.
Yüksek kolesterolün normal seviyelerine düşmesine yardımcı olur.
İştahı dengeler, öğünler arasında kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer.
Cilde doğal parlaklık kazandırır. Cilt kırışıklıklarının oluşumunu kısmen engeller.
Bağışıklık sistemini güçlendiren limonlu avokado, hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Limonlu avokado zeka gelişimini desteklediği için özellikle gelişme çağındaki çocukların tüketmesi tavsiye edilir.
Hamileyken Avokado Yenir Mi?
İçeriğindeki sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen avokadonun, hamile ve emziren kadınlar tarafından tüketiminin uygun olmadığı belirtiliyor
Editor : Eshahaber