Esha tv
Teknoloji

Londra diken üstünde: Patlaması durumunda felaketi yaşayabilir!

Londra'daki Thames Nehri'nin dibinde yer alan savaş gemisinin enkazının çürüdüğü ve patlaması durumunda Londra'nın tsunami tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtildi.

Londra diken üstünde: Patlaması durumunda felaketi yaşayabilir!
30-07-2024 10:47
EshaHaber Gündem Haberler

Thames Nehri'nin dibindeki 'kıyamet günü enkazı' için acil uyarı ge SS Richard Montgomery korkulandan daha hızlı kötüleşiyor ve patlaması halinde Londra'ya doğru bir tsunami oluşturabileceği uyarısında bulunuluyor

Gemide yapılan yeni bir araştırma, 1.400 ton 2. Dünya Savaşı patlayıcısıyla dolu bir 'kıyamet günü enkazı'nın çökmekte olduğunu ve Thames Nehri'ni bir tsunami ile tehdit ettiğini ortaya koydu.

AĞUSTOS 1944 YILINDA BATTI

SS Richard Montgomery, Ağustos 1944'te Thames Halici'nde battı ve Sheerness, Kent'ten yaklaşık bir buçuk mil uzaklıkta, yaklaşık 49 ft derinlikte karaya oturdu.

Geminin direkleri hala su seviyesinin üzerinde durmaktadır ve enkazın üzerine çöküp bir patlamayı tetiklememeleri için direklerin kaldırılması planlanmaktadır. Ancak şimdi gemide yapılan yeni bir inceleme, geminin gövdesinde son incelemeden bu yana geçen bir yıl içinde gözlemlenen 'endişe verici' çürüme belirtilerini ortaya çıkarmıştır.

Yeni rapor, 'üçüncü ambarın yakınındaki güverte boşluğunun iskele tarafında çökmeye başladığı görülüyor' uyarısında bulunmaktadır. Bu yeni bir durum gibi görünmektedir'.

BİR YIL İÇİNDE 20 CM DAHA ÇÖKTÜ

Daily Mail'de yer alan habere göre, araştırmada ayrıca ikinci kargo ambarındaki bir çatlağın bir yıl içinde 5 cm daha genişlediğini ve 37 cm daha uzadığını ve daha aşağıda 'önemli ölçüde büküldüğünü' gözlemlemiştir. Araştırma, bunun 'enkazın ön kısmının ikiye ayrıldığı görüntüsü' verdiğini ve üstteki güvertenin bir yıl içinde 20 cm'ye kadar çökmesine neden olduğunu belirtmiştir.

İngiltere'nin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada önceliğinin 'halkın güvenliğini sağlamak ve SS Richard Montgomery'nin oluşturduğu her türlü riski azaltmak' olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: 'Uzmanlar enkaz üzerinde hayati önem taşıyan bir inceleme çalışması gerçekleştirdiler ve elde ettikleri bulgulara dayanarak, direklerin mümkün olan en güvenli şekilde kaldırılması için belirlediğimiz ilk zaman dilimini gözden geçiriyoruz.

"ENKAZDAKİ BOZULMA ENDİŞE VERİCİ"

Sheerness'i de kapsayan Swale Borough Konseyi'nin çevre komitesine başkanlık eden Rich Lehmann, yerel yönetimin konuyu yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Enkazdaki bozulma endişe vericidir ve konsey durumu yakından takip etmektedir.

Yetkililer, olası riskleri azaltmak için gerekli tüm önlemlerin alınmasını sağlamak üzere enkazı yöneten Ulaştırma Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla diyalog halindedir. Toplumumuzun güvenliği ve deniz çevremizin korunması en önemli önceliklerimiz olmaya devam etmektedir.

KIYAMET GÜNÜ ENKAZI DENİLDİ: PATALAMASI DURUMUNDA TSUNAMİ OLUŞABİLİR

'SS Richard Montgomery, Sheerness tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır ve sakinlerimizin kalbinde özel bir yere sahiptir. 'Enkazdan çıkarılan herhangi bir direk veya eser, adamızın tarihinin bu önemli bölümünü korumak için haklı olarak Sheppey'e ve özellikle Sheerness'e getirilmelidir.

'Enkaz sadece tarihi bir dönüm noktası değil, aynı zamanda toplumumuzun direncinin ve mirasının sevilen bir sembolüdür.SS Richard Montgomery, İkinci Dünya Savaşı'nda müttefikler için mühimmat taşıyan bir Amerikan gemisiydi.

Bir kum setinde karaya oturdu ve gelgitle birlikte belini kırarak tüm kargosu kurtarılamadan battı. Hala Thames'te bir gelgit dalgası oluşturmaya yetecek kadar patlayıcı güce sahip olduğundan korkulduğu için kendisine 'Kıyamet Günü enkazı' lakabı takıldı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ