Esha tv
Gündem

M çiçeği virüsü İstanbul'da görüldü mü? Açıklama geldi

Son dakika haberi: İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, kentte M çiçeği virüsü görüldüğü iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

M çiçeği virüsü İstanbul'da görüldü mü? Açıklama geldi
11-09-2024 12:12

SON DAKİKA: İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan paylaşılan haberler üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Açıklamada, bahsi geçen şahsın gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Şahsın, yapılan incelemeler sonucunda maymun çiçeği  olmadığının belirlendiği kaydedildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklaması şu şekilde;

"Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir. Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir. Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesini, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan haberler paylaşılmıştır. Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir.

Gerekli inceleme,… pic.twitter.com/x357bizEwI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü (@ismgovtr) September 11, 2024#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ