Esha tv
Dünya

Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha adil bir dünya düzenine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Macron'un bu sözleri akıllara Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha adil bir dünya mümkündür' sözlerini getirdi.

Macron'dan adil dünya düzeni çağrısı!
25-09-2024 20:28

Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği New York'ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, X hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, krizlere ve büyük sorunlara karşı dünyanın bir "çerçeveye ve ortak kurallara" ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Face aux crises et aux grands défis, le monde a besoin d’un cadre et de règles collectives, d’un ordre mondial plus juste.

Les Nations unies et leur Secrétaire général peuvent compter sur la France pour les défendre. pic.twitter.com/1CrEYTMvyc

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) September 25, 2024

Ayrıca "daha adil bir dünya düzenine" ihtiyaç olduğunu vurgulayan Macron, bu hedeflerin korunmasında BM ve Guterres'in Fransa'ya güvenebileceğini belirtti.​​​​​​​

Faced with crises and major challenges, the world needs a collective framework and rules, a fairer global order.

The United Nations and its Secretary-General can count on France to defend them. pic.twitter.com/bsJtzm174Y

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) September 25, 2024

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin yapısını eleştirerek "Dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür" şiarını her fırsatta dile getiriyor. Başkan Erdoğan son olarak, "Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulunun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Küresel adaletsizliğin giderilmesi için hep birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Unutmayın; dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür…" mesajını paylaşmıştı.

Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulunun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Küresel adaletsizliğin giderilmesi için hep birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Unutmayın; dünya 5’ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür… pic.twitter.com/drSkTOQHEQ

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 24, 2024#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ