Esha tv
Dünya

Macron’dan İsrail’e tepki! “Lübnan yeni bir Gazze olmamalı”

Kanada ziyareti kapsamında Kanada Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Lübnan'da yaşanan İsrail vahşetine dikkat çektiği açıklamasında 'Fransa, Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasına karşı çıkıyor' dedi.

Macron’dan İsrail’e tepki! “Lübnan yeni bir Gazze olmamalı”
27-09-2024 13:18

Macron, Kanada ziyareti kapsamında Montreal kentinde Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

İsrail'in Lübnan'a saldırılarını değerlendiren Macron, Gazze'de ve İsrail-Lübnan Mavi Hattı'nda ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

"MAVİ HATTA ATEŞKES SAĞLANMALI"

Macron, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu tahammül edilemez durum sona ermeli." dedi.

Trudeau ile birlikte bölgede siyasi bir çözümün kalıcı barışı sağlayabileceği konusunda hemfikir olduklarını dile getiren Macron, "Gazze'deki savaşın devam etmesi, çatışmanın bölgede yayılmasına katkı sağlıyor. Bu son derece endişe verici ve bu durumun ana kurbanı Lübnan." ifadelerini kullandı.

Macron, "Lübnan'da İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı son derece sarsıcı." diyerek, Fransa'nın bugüne kadar Hizbullah'ın attığı adımları kınadığını kaydetti.

"GERİLİM SİYASİ YOLLA ÇÖZÜLEBİLİR "

"Fransa, Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasına karşı çıkıyor." değerlendirmesini paylaşan Macron, İsrail'in saldırılarını durdurması ve Hizbullah'ın "misilleme mantığından" vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Macron, Lübnan ile İsrail arasındaki sorunun siyasi bir yolla çözülebileceğini belirtti.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ