Esha tv
Dünya

Mescid-i Aksa'da işgalcileri ve yerleşimcileri korkutan ses: Akustik kargaşa

Kudüs'te İsrail işgal güçlerine karşı direnişi sürdüren Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın üç yanını Kur'an, tekbir ve ilahi sesleriyle inletti. Sesler karşısında neye uğradığını şaşıran işgal güçleri, sesi kesmek için camiye sızmaya çalıştı

Mescid-i Aksa'da işgalcileri ve yerleşimcileri korkutan ses: Akustik kargaşa
19-04-2022 22:28

   
Haber7 / Abdurrahman Koç

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Filistinliler, İsrail askerleri ve fanatik Yahudilerin "kalplerine korku salmak ve kafalarını karıştırmak" için yeni bir direniş taktiği geliştirdi. 

Otomatik silahlara ve zırhlı araçlara karşı kendilerini sapan ve taşla savunan Filistinliler, bu kez işgalcileri korkutmak için İzzettin Kassam Tugayı komutanlarının direniş çağrısı yaptığı ses kayıtlarını ve siren seslerini kullandılar.

SAVAŞ DAVULLARI ANDIRAN SES

Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidinin hoparlörüne verilen sese ek olarak, savaş davullarını andıracak şekilde kapılara ve duvarlara vurmaya başladılar.

Hatta bir ara Filistinliler, işgalcilerin anlaması için Kassam Tugaylarının "Zelzele" marşının İbranice versiyonunu çalmaya başladı.

Bu ses karşısında rahatsız olan İsrail askerleri ve fanatik Yahudiler, büyük şaşkınlık yaşadı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, çıkan "yapay" sesler karşısında İsrail askerlerinin yaşadığı panik gözler önüne seriliyor.

İlk kez geliştirilen bu taktik karşısında panik yapan askerler, mescidin elektriğini kesti. Ancak Filistinli bir grup, hemen hoparlörlere müdahale ederek sesin tekrar çalınmasını sağladı.

Bu sırada kapıları ahşap barikatlarla kapatılmış olan Mescid-i Aksa'nın avlusunda bulunan birkaç Filistinli de Kur'an-ı Kerim okuyarak fanatik Yahudileri korkutmaya çalıştı.

Minarelerden seslerin tekrar yükselmesiyle bu kez İsrail askerleri, kadınlar bölümünün bulunduğu batı tarafından ses odasına ulaşmak için sızma girişiminde bulundu.

Yahudi yerleşimcilerden alçak slogan: Yakılan Filistinli çocuğun ismini söyledilerYahudi yerleşimcilerden alçak slogan: Yakılan Filistinli çocuğun ismini söylediler

Bu sırada mesciddeki Filistinliler, askerleri şaşırtmak için yeni bir taktik geliştirdi. Ellerindeki havai fişekleri ateşleyen Filistinliler, işgalciler arasında kafa karışıklığı oluşturmak ve ses odasına ulaşmalarını engellemek için silah sesine benzer bir ses çıkarmaya başladı.

"KORKUYU YÜZLERİNDE GÖRDÜM"

El-Cezire'ye konuşan Kudüs aktivisti Muhammed Ebul Hums, "Aksa'daydım ve yüzlerindeki korkuyu gördüm. Çok şaşırdılar. Gençler, düşük imkanlarına rağmen fark oluşturdular" dedi.

İsraillilerden Mescid-i Aksa'ya baskın: Harem-i İbrahim kapatıldıİsraillilerden Mescid-i Aksa'ya baskın: Harem-i İbrahim kapatıldı

Kıble Mescidinde çıkan sesle birlikte, Aksa'nın avlusunda teraslara ve yükseltilere çıkan Filistinliler, hem Kur'an okudu hem de tekbir getirdi.

Güneyde Kıble Mescidinde genç erkeklerin sesleri, orta avluda yaşlıların sesi ve kuzeyde Kubbetüs Sahra'da ilahi okuyan, tekbir getiren ve Kur'an okuyan Filistinli kadınların sesleriyle birleşti. Mescid-i Aksa'da, silahlı işgal güçlerinin zorbalıklarına karşı Filistinliler, şu nidayı yükseltti:

"Allah mevlamızdır ve onların mevlası yoktur. Aksa bizimdir onların tapınağı değil"

Olayın canlı tanığı Kudüslü Fatma Bakri, "Silahlarına ve sayılarına rağmen sesimiz onları korkuttu. Yerleşimcilerin ve onları koruyan silahlı kuvvetlerin yüzlerinde gerginlik ve korkuyu gördüm" dedi.

"Yerleşimciler kızgındı. İbadet edenleri kışkırtmaya, hakaret etmeye ve zafer işareti yapmaya çalıştılar, ancak bu korkularını gizlemedi"

Filistinlilerin geliştirdiği bu taktik, ülkede kısa sürede gündem oldu. "Akustik Kargaşa" adı verilen taktiğin bundan sonraki süreçte de çok kez kullanılması bekleniyor.

Ramazan ayının başından beri Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını artıran İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilere karşı Filistinliler, Aksa'da ibadet etmek için direnmeye devam ediyor.

İşgal güçlerinin saldırıları, geçtiğimiz Yahudi Hamursuz Bayramı'nda daha da arttı. Ancak İsrail'in gözaltı, tehcir ve cami giriş kapılarındaki engellemeleri nedeniyle Mescid-i Aksa'da bulunanların sayısındaki azalmaya rağmen, Filistinliler, Pesah Bayramı nedeniyle Aksa'da kurban kesmek isteyen işgalcilere karşı gece gündüz demeden camideki direnişlerine devam ediyor.