Esha tv
Gündem

Mhp Tokat Milletvekili Yücel BULUT Gündem Dışı Söz Aldı

21. dönem Tokat milletvekilimiz ve Tokat da önemli hizmetler olan Rahmetli Lütfü Ceylan Bey 'in kardeşi Tokat Merkez de Madasköy 'ünde uğramış olduğu bir silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Mhp Tokat Milletvekili Yücel BULUT Gündem Dışı Söz Aldı
26-07-2024 15:24
26-07-2024 16:37

Tokat ili ve ilçeleri hakkında gündem dışı söz almış bulunuyorum. Fakat tabii ki bahsetmek istediğim başka hususlar olmakla birlikte dün yaşanan iki müessif hadiseden dolayı öncelikle onlara değinmek mecburiyeti hasıl oldu? 

Ve dolayısıyla konuşmanın bir kısmını bu iki müessif hadise ve neticelerini ayırmak durumundayım. Bunlardan bir tanesi 21. dönem Tokat milletvekilimiz ve Tokat da önemli hizmetler olan Rahmetli Lütfü Ceylan Bey 'in kardeşi Tokat Merkez de Madasköy 'ünde uğramış olduğu bir silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. 

Aynı saldırı da saldırganlar Mustafa Ceylan Bey 'in kızını da hedef aldılar ve o da şu anda bir yaşam mücadelesi veriyor ve durumu da çok ağır. Tabii bu saldırı en nihayetinde artık Anadolu'da önemli ölçüde gündem olan muhtarlık seçimlerinin bir uzantısı bir yansıması ve o günlerden gelen bir tartışmanın tekrar alevlenmesi üzerine gerçekleştir. 

Rahmetli lütfü Ceylan Bey hem Tokada hem MHP Partisi 'nin Siyasi Geleneğine önemli hizmetler gerçekleştirmiş ve önemli izler bırakmış. Bizim de yetişmemizde katkısı olan bir ağabeyimizde. Onun mekanı cennet olsun ama aynı zamanda hizmet ettiği çok yoğun hizmet gerçekleştirdiği köylerden bir tanesinde kardeşinin ve yeğeninin de böyle bir silahlı saldırıya uğraması hepimizin yüreğini dağladı ve bugün de kardeşi Mustafa Bey 'in cenazesi kaldırılıyor. 

Diğer müessif hadise tokadın zile ilçesinde gerçekleşti. Zile de yine MHP'nin siyasi çizgisinde çok önemli bir yer edilmiş ve bin dokuz yüz yetmiş dokuz yılında hayatını kaybetmiş olan şehidimiz Mustafa Daştangil 'in ölümünden bir yıl sonra doğan ve onunla aynı ismi taşıyan kardeşi Mustafa Daştangil bir siyasi partinin militanları tarafından Zilen 'in ortasında seyir halindeyken bir saldırıya uğramış ağır yaralanmıştır. 

Saldırı bununla da maalesef sınırlı kalmadı ve hukuk çerçevesinde hakkını aramak üzere giden arkadaşlarımızın içerisinde masume bir şekilde karakol kapısında bekleyen İl Genel Meclis Üyemiz Semih Gerez'de yine bu saldırganların akrabaları tarafından karakolun önünde bıçaklanmak suretiyle ağır bir şekilde yaralandı. 

Tabii ki bizim bir doğrunun yanına beş tane yalan katmak suretiyle söylediklerimizin de toplunda ne gibi bir karşılığı olacağını hesaba katmaksın. Nihayi hedefi sadece toplumda bir kaos yaratmak olan bir siyasi geleneğe mensup olmadığımız için bugün bu saldırganların hangi siyasi aidiyetle ve siyasi motivasyonla bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini burada zikretmekten imtina ediyorum. 

Dokuz bin yıllık bir kardeşlik ve hoşgörü şehri olan Tokat'ın kardeşlik ve hoşgörü geleneğine gölge düşürmek ve bunu sabote etmek niyetiyle gerçekleşmiş bu provokasyonlardan tek bir tanesinin dahi Türkiye 'nin en kritik günlerinde mantar tabancasının dahi patlamadığı Alevi sünni kardeşliğinin sarsılmadığı bütün siyasi renklerin ve desenlerin müşterek bir iradeyle temsil edildi. 

Bu kentin geleneğini bozamayacağı inancıyla arkadaşlarımızın tamamı ve Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları hem Lütfü Ceylan Bey 'in kardeşi Mustafa Ceylan Bey 'in rahmeti Rahman 'a kavuşması sonrasında hem Zilede İl Genel Meclis Üyemiz'in ve bir şehidimizle aynı ismi taşıyan kardeşine yönelik bu saldırılar karşısında hukuktan hiç ayrılmadan soğuk kanlılıkla adalet teşkilatımıza güvenerek bu mücadeleyi verdiklerini burada bir kere daha sizlere ilan etmek istiyorum. 

Bugün de buradan bütün hemşerilerimize sesleniyorum. Bu münferit saldırılar Anadolu 'nun hiçbir noktasındaki kardeşlik hukukunu hoşgörü geleneğini bozmaya imkan vermeyecek. Buna hiçbirimiz imkan vermeyeceğiz. 

Sükunet ve suhulet içerisinde adalet arayışımıza devam edeceğiz ve kardeşlik duygularımızı yaşatacağız. Ben bu vesileyle hem bir kere daha 21. dönem Tokat milletvekilimiz Mustafa Lütfü Ceylan Bey 'i hem de gün itibariyle rahmeti Rahman 'a kavuşan Mustafa Ceylan Bey 'e Cenab -ı Allah'tan rahmet diliyorum. 

Aynı zamanda bugün tedavisi devam eden bir yaşam mücadelesi veren. Durumu da çok ağır olan Mustafa Ceylan Bey 'in kızına daha Cenab -ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. Aynı zamanda Zile ilçemizin sembol ailelerinden birisi olan Daştangil ailesine ve İl Genel Meclis Üyemiz Semih Gerez Bey 'e geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 09/02/1969, beri hukuktan, haktan ve adaletten ayrılmadığımız gibi bu ağır provokasyonlar karşısında da hukuka bağlı çizgimizi sürdürmeye kararlıkla devam edeceğiz diyorum. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ