Esha tv
Gündem

Millete ateş emrine uymadı, başı dimdik şehit oldu!

İstanbul'da, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında 'vur' emrine uymadığı için darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan tarafından gözünden vurularak şehit edilen Piyade Er Kurtuluş Kaya'nın annesi, evlat acısını unutamıyor.

Millete ateş emrine uymadı, başı dimdik şehit oldu!
09-07-2024 20:33

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. İstanbul'da, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında "vur" emrine uymadığı için darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan tarafından gözünden vurularak şehit edilen Piyade Er Kurtuluş Kaya'nın annesi, evlat acısını unutamıyor.

'BİZE ORADAN HEDİYE GETİRECEKTİ AMA CENAZESİ GELDİ'

10 yaşındayken ağabeyi şehit düşen şehidin kardeşi Gökhan Kaya "bize oradan hediye getirecekti ama kendisi gelemedi, ama cenazesi geldi." dedi.

DARBECİ KOMUTANIN EMRİNE UYMADIĞI İÇİN VURULARAK ŞEHİT EDİLDİ

Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı Germece köyünde yaşayan Kadriye ve Satılmış Kaya çiftinin 4 çocuğundan birisi olan Kurtuluş Kaya, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi Lojistik Destek Komutanlığında piyade er olarak vatani görevini yaptığı esnada, 15 Temmuz tarihinde emirle sokağa çıkarılarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde vatandaşlara ateş açmadığı için darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan tarafından gözünden vurulduğu tespit edilen Kurtuluş Kaya'nın şehitliği 2021 yılında resmiyet kazandı.

'AĞABEYİMİN ASKERLİĞİ BİTMESİNE 12 GÜN KALMIŞTI'

Kardeş Kaya, "Ağabeyimin askerliği bitmesine 12 gün kalmıştı. Acımız büyük. Onu unutmayacağız. Onun sayesinde bu hayata tutunuyoruz. Aramızda olmasa da kalbimizde yaşatacağız. Tüm şehitlere Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Allah bir daha bu acıyı yaşatmasın" dedi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ