Esha tv
Gündem

MİT'in yönettiği takas operasyonunu ABD Başkanı Biden canlı takip etti

ABD Başkanı Joe Biden, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) arabuluculuğunda gerçekleştirilen tarihi takas operasyonu canlı takip etti.

MİT'in yönettiği takas operasyonunu ABD Başkanı Biden canlı takip etti
11-08-2024 09:27

ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ.... ANLIK HABERLERİ.

Ankara

MİT, Ankara'da ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza atmıştı.

MİT, 7 ayrı ülkenin cezaevinde bulunan 26 kişinin takas operasyonunu gerçekleştirdiABD'den MİT'in yönettiği takas operasyonu için Türkiye'ye teşekkürRus basınında, MİT'in takas operasyonunda Türkiye'nin oynadığı rol geniş yer aldıMİT'in yönettiği takas operasyonu dünya basınında geniş yer bulduMİT'in arabuluculuğunda Ankara'da gerçekleştirilen tarihi takasın detaylarıEsir takası operasyonu: MİT istihbarat diplomasisinde ağırlığını ortaya koydu

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, operasyonla ilgili, iki ayda İstanbul ve Ankara'da ilgili tüm ülkelerin katılımıyla iki toplantı yapıldı.

ABD ve Rusya tarafı takasın Türkiye'de yapılmasını istedi

Hem ABD hem Rusya, operasyonun Türkiye'de yapılmasını istedi. Bu tercihte iki ülkenin de Türkiye'ye duyduğu güven önemli etken oldu. MİT'in disiplinli çalışma şekli, bu tür operasyonları pürüz çıkmadan yönetmesi ve gizlilik konusundaki başarısı da Türkiye tercihindeki önemli unsurlar olarak öne çıktı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ