Esha tv
Gündem

'Muhalif gazeteci açıkladı! İmamoğlu'nun davası işte bu yüzden gündemde

Muhalif Gazeteci Levent Gültekin, Ekrem İmamoğlu'nun davasının arşivde olduğunun açıklanmasına rağmen neden gündem yapılmaya çalışıldığını değerlendirdi.

'Muhalif gazeteci açıkladı! İmamoğlu'nun davası işte bu yüzden gündemde
27-09-2024 17:23

   HABER7

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'Alenen hakaret' suçu kapsamında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı ile ilgili son günlerde yeni tartışmalar ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu'nun 'dava' tartışmalarını değerlendiren muhalif Gazeteci Levent Gültekin, dikkat çeken bir tespitte bulundu.

ASIL MESELE MANSUR YAVAŞ

Bugünkü Youtube programında konuyu ilişkin konuşan Levent  Gültekin, İmamoğlu'nun avukatının dosyanın arşivde olduğunu ve şu an gündemde olmadığını söylemesine rağmen bazı taraflardan tarafından 'gündem' yapılmaya çalışıldığını söyledi. İmamoğlu'nun davasınaa ilişkin 'Nasıl bir tezgah kuruluyor bize? Niye gündem şu anda?' diyen Gültekin, asıl meselenin dava üzerinden mağduriyet oluşturularak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın devre dışı bırakılması olduğunu belirtti. 

Gültekin "İmamoğlu'nun adaylığının bir an önce ilan edilmesini isteyenler bu davayı kullanıyorlar" ifadelerini kullandı. 

YAVAŞ: PARTİMİZ ADAY GÖSTERİRSE ADAY OLURUZ

Ekrem İmamoğlu'nun davası üzerinden bazı CHP'liler 'adaylık ilan etmeye' çalışırken Mansur Yavaş cephesinde de cumhurbaşkanlığı adaylığı hamleleri devam ediyor. Bugüne kadar adaylık konusuna yönelik açıklamalar yapmaktan kaçınan Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklamaya yaparak CHP'nin aday göstermesi durumunda aday olacağını açıkladı. 



Yavaş, “Biz her zaman söyledik, partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka bir kelime yok. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesin yoktur” dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ